пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Електрична м’ясорубка: як вибрати компактну і потужну модель

Крім того, можна готувати і інші страви, які потребують подрібнення вихідних продуктів. Ручні пристрої для подрібнення м'яса давно і безповоротно канули в Лету, поступившись місцем електричним нащадкам, які працюють набагато ефективніше і швидше.

Що вибрати: окрему м'ясорубку або цілий кухонний комбайн?

Якщо ви не занадто часто готуєте страви з подрібнених продуктів, не використовуєте для приготування фаршу сорти м'яса з великою кількістю жив, то вам краще вибрати хороший кухонний комбайн. Окрема електрична м'ясорубка володіє більшою потужністю і продуктивністю, як правило. Крім того, хороші прилади оснащені такою кількістю додаткових функцій і насадок, що цілком здатні конкурувати з комбайнами по функціональності і універсальності. Вартість же окремо придбаного пристрою значно нижче, ніж у комбайна, а габарити відрізняються куди більшою компактністю. Якщо у вас невелика кухня, і в ній мало місця для зберігання різних пристосувань, правильніше буде вибрати і купити компактну м'ясорубку, яку набагато зручніше зберігати в умовах обмеженого простору.

Параметри і властивості, важливі при виборі

Потужність

Від цього показника залежить те, з яким сировиною зможе справлятися пристрій, а також його продуктивність. Продуктивність визначає кількість м'яса, яке може бути перетворено у фарш за хвилину. Зрозуміло, показник 2,5 кг фаршу/хв виглядає солідно і вражаюче, але він має таке велике значення на практиці? Чи настільки важливо, щоб на приготування фаршу пішла саме одна хвилина, а не дві чи три? Чим більшою буде потужність і продуктивність приладу, який ви вирішите купити, тим більше він буде споживати електроенергії. Але при декількох хвилинах роботи це не дуже істотно. Так чи варто гнатися за самими потужними пристроями з максимальною продуктивністю, якщо 1000-1500 Вт цілком достатньо? Для споживача, який бажає обрати якісну техніку, правильно було б звертати увагу на номінальну потужність, тоді як у паспорті вказується в першу чергу максимальна. Потужність на максимумі використовується тільки при перемелюванні найбільш твердих і в'язких фрагментів, і в цьому режимі ваша плита помічниця зможе пропрацювати не більше хвилини. Номінальна потужність дає поняття про те, з яким зусиллям прилад буде подрібнювати сировину. Достатній показник — від 350 Вт, як показує практика.

Матеріали робочих деталей і корпусу

Метал краще, але найчастіше для виготовлення корпусу застосовують харчові марки пластику, що володіє необхідною міцністю і довговічністю. Шнек, решітки, ножі повинні бути сталевими.

Ножі

Краще всього вибрати модель, оснащену самозаточуються ножами. В іншому випадку вам доведеться раз-два в рік вирушати в сервісний центр для їх заточування. Самостійно зробити це досить проблематично. Для виготовлення ножів використовуються спеціальні марки сталі. Вирішуючи, яку саме модель вибрати, зверніть увагу на якість і властивості ножів.

Сітки

В комплект якісної м'ясорубки повинно входити не менше двох сіток. Від того, яку з сіток ви вирішите купити, залежить консистенція одержуваного фаршу.

Функція реверсу

При використанні мускулястих шматків м'яса на шнек можуть намотуватися фрагменти сполучної тканини, здатні ускладнити або взагалі зупинити роботу пристрою. Щоб справитися з цією проблемою, на багатьох моделях є спеціальна кнопка, що включає зворотний рух шнека. Рекомендується вибирати моделі, оснащені такою функцією.

Захист двигуна від перегріву

Навіть у звичайному режимі, без значних перевантажень і м'яким сировиною, м'ясорубка може працювати не більше 10-12 хвилин. Перш ніж продовжувати роботу, пристрою потрібно дати час, щоб двигун охолов. В конструкції якісних приладів передбачена захист двигуна від перевантаження, автоматично відключає його при необхідності. Є моделі, які подають сигнал, коли прилад знову готовий до роботи.

Додаткові насадки і функції

Хороша м'ясорубка цілком може конкурувати по функціональності з комбайном. Кілька додаткових насадок дозволяють максимально автоматизувати безліч кухонних справ. Наприклад, є насадки для приготування макаронів і локшини. Є насадки, перетворюють вашу м'ясорубку в тертку або шатківницю. Дуже зручні насадки, що дозволяють отримувати соки зі свіжих плодів садівництва і будь-яких овочів, включаючи томати, яблука, капусту. Використання насадки для приготування домашніх ковбас дозволить вам пригощати рідних смачними витворами кулінарного мистецтва, приготованими з першокласного сировини. Ще одна цікава насадка носить назву «кебе» — випускає фарш у вигляді порожнистих трубок. З її допомогою можна правильно робити фаршировані сосиски та інші делікатесні страви. Як її використовувати, описується в прикладеній книзі рецептів.

Інші особливості електричної м'ясорубки

Важливо, щоб прилад під час роботи залишався сталим і нерухомим. Це досягається застосуванням спеціальних гумових ніжок, з допомогою яких техніка фіксується на робочій поверхні. В ідеалі ніжки повинні регулюватися по висоті. Слід пам'ятати, що безшумна електрична м'ясорубка — явище вкрай рідкісне. Всі вони при роботі видають досить інтенсивний шум, і не треба цього лякатися. Однак існує пряма залежність між рівнем видаваного шуму і якістю збірки м'ясорубки. Коли ви стоїте перед проблемою, яку вибрати модель, віддайте перевагу тій, яка при більшої номінальної потужності шумить в меншій мірі. Габарити впливають, в основному, на зручність при зберіганні приладу. Навряд чи ви будете постійно тримати його на столі. Практичні моделі компактно упаковуються, всі додаткові насадки також зручно складаються в коробку або кріпляться на корпусі.

Яку модель вибрати, імпортну або вітчизняну?

Російські заводи випускають, як відомо, кілька моделей побутових і професійних електричних пристроїв для перетворення м'яса у фарш. Однак безперечними лідерами, на думку багатьох господинь, можна сміливо вважати моделі фірми BOSCH. Вони відрізняються функціональністю, продуманим дизайном, високою потужністю і продуктивністю, довговічністю. Має значення і розвинена мережа сервісних центрів. На другому місці — електричні м'ясорубки фірми Braun. За ними слід Kebwood, можна вибрати і моделі компанії Panasonic. З вітчизняних не рекомендується купувати пристрої для подрібнення м'яса марки «Фея». Про приладах під маркою «Гамма» відгуки трохи краще, але все ж досить суперечливі.

0 коментарі:

Дописати коментар