Крім того, можна готувати і інші страви, які потребують подрібнення вихідних продуктів. Ручні пристрої для подрібнення м'яса давно і безповоротно канули в Лету, поступившись місцем електричним нащадкам, які працюють набагато ефективніше і швидше.
Що вибрати: окрему м'ясорубку або цілий кухонний комбайн?
Якщо ви не занадто часто готуєте страви з подрібнених продуктів, не використовуєте для приготування фаршу сорти м'яса з великою кількістю жив, то вам краще вибрати хороший кухонний комбайн. Окрема електрична м'ясорубка володіє більшою потужністю і продуктивністю, як правило. Крім того, хороші прилади оснащені такою кількістю додаткових функцій і насадок, що цілком здатні конкурувати з комбайнами по функціональності і універсальності. Вартість же окремо придбаного пристрою значно нижче, ніж у комбайна, а габарити відрізняються куди більшою компактністю. Якщо у вас невелика кухня, і в ній мало місця для зберігання різних пристосувань, правильніше буде вибрати і купити компактну м'ясорубку, яку набагато зручніше зберігати в умовах обмеженого простору.Параметри і властивості, важливі при виборі
Потужність
Від цього показника залежить те, з яким сировиною зможе справлятися пристрій, а також його продуктивність. Продуктивність визначає кількість м'яса, яке може бути перетворено у фарш за хвилину. Зрозуміло, показник 2,5 кг фаршу/хв виглядає солідно і вражаюче, але він має таке велике значення на практиці? Чи настільки важливо, щоб на приготування фаршу пішла саме одна хвилина, а не дві чи три? Чим більшою буде потужність і продуктивність приладу, який ви вирішите купити, тим більше він буде споживати електроенергії. Але при декількох хвилинах роботи це не дуже істотно. Так чи варто гнатися за самими потужними пристроями з максимальною продуктивністю, якщо 1000-1500 Вт цілком достатньо? Для споживача, який бажає обрати якісну техніку, правильно було б звертати увагу на номінальну потужність, тоді як у паспорті вказується в першу чергу максимальна. Потужність на максимумі використовується тільки при перемелюванні найбільш твердих і в'язких фрагментів, і в цьому режимі ваша плита помічниця зможе пропрацювати не більше хвилини. Номінальна потужність дає поняття про те, з яким зусиллям прилад буде подрібнювати сировину. Достатній показник — від 350 Вт, як показує практика.Матеріали робочих деталей і корпусу
Метал краще, але найчастіше для виготовлення корпусу застосовують харчові марки пластику, що володіє необхідною міцністю і довговічністю. Шнек, решітки, ножі повинні бути сталевими.Ножі
Краще всього вибрати модель, оснащену самозаточуються ножами. В іншому випадку вам доведеться раз-два в рік вирушати в сервісний центр для їх заточування. Самостійно зробити це досить проблематично. Для виготовлення ножів використовуються спеціальні марки сталі. Вирішуючи, яку саме модель вибрати, зверніть увагу на якість і властивості ножів.Сітки
В комплект якісної м'ясорубки повинно входити не менше двох сіток. Від того, яку з сіток ви вирішите купити, залежить консистенція одержуваного фаршу.Функція реверсу
При використанні мускулястих шматків м'яса на шнек можуть намотуватися фрагменти сполучної тканини, здатні ускладнити або взагалі зупинити роботу пристрою. Щоб справитися з цією проблемою, на багатьох моделях є спеціальна кнопка, що включає зворотний рух шнека. Рекомендується вибирати моделі, оснащені такою функцією.Захист двигуна від перегріву
Навіть у звичайному режимі, без значних перевантажень і м'яким сировиною, м'ясорубка може працювати не більше 10-12 хвилин. Перш ніж продовжувати роботу, пристрою потрібно дати час, щоб двигун охолов. В конструкції якісних приладів передбачена захист двигуна від перевантаження, автоматично відключає його при необхідності. Є моделі, які подають сигнал, коли прилад знову готовий до роботи.Додаткові насадки і функції
Хороша м'ясорубка цілком може конкурувати по функціональності з комбайном. Кілька додаткових насадок дозволяють максимально автоматизувати безліч кухонних справ. Наприклад, є насадки для приготування макаронів і локшини. Є насадки, перетворюють вашу м'ясорубку в тертку або шатківницю. Дуже зручні насадки, що дозволяють отримувати соки зі свіжих плодів садівництва і будь-яких овочів, включаючи томати, яблука, капусту. Використання насадки для приготування домашніх ковбас дозволить вам пригощати рідних смачними витворами кулінарного мистецтва, приготованими з першокласного сировини. Ще одна цікава насадка носить назву «кебе» — випускає фарш у вигляді порожнистих трубок. З її допомогою можна правильно робити фаршировані сосиски та інші делікатесні страви. Як її використовувати, описується в прикладеній книзі рецептів.Інші особливості електричної м'ясорубки
Важливо, щоб прилад під час роботи залишався сталим і нерухомим. Це досягається застосуванням спеціальних гумових ніжок, з допомогою яких техніка фіксується на робочій поверхні. В ідеалі ніжки повинні регулюватися по висоті. Слід пам'ятати, що безшумна електрична м'ясорубка — явище вкрай рідкісне. Всі вони при роботі видають досить інтенсивний шум, і не треба цього лякатися. Однак існує пряма залежність між рівнем видаваного шуму і якістю збірки м'ясорубки. Коли ви стоїте перед проблемою, яку вибрати модель, віддайте перевагу тій, яка при більшої номінальної потужності шумить в меншій мірі. Габарити впливають, в основному, на зручність при зберіганні приладу. Навряд чи ви будете постійно тримати його на столі. Практичні моделі компактно упаковуються, всі додаткові насадки також зручно складаються в коробку або кріпляться на корпусі.Яку модель вибрати, імпортну або вітчизняну?
Російські заводи випускають, як відомо, кілька моделей побутових і професійних електричних пристроїв для перетворення м'яса у фарш. Однак безперечними лідерами, на думку багатьох господинь, можна сміливо вважати моделі фірми BOSCH. Вони відрізняються функціональністю, продуманим дизайном, високою потужністю і продуктивністю, довговічністю. Має значення і розвинена мережа сервісних центрів. На другому місці — електричні м'ясорубки фірми Braun. За ними слід Kebwood, можна вибрати і моделі компанії Panasonic. З вітчизняних не рекомендується купувати пристрої для подрібнення м'яса марки «Фея». Про приладах під маркою «Гамма» відгуки трохи краще, але все ж досить суперечливі.- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар