Хороша посудомийна машина повинна повністю позбавити господиню від
необхідності возитися з тарілками і чашками. Ну, хіба що, дозволити
своїй власниці завантажити, а потім вивантажити їх після миття і
сушіння. До речі про останній. У сучасній посудомийній машині може
застосовуватися один з трьох типів сушіння:
Весь процес займає досить багато часу, тому такий тип краще вибрати у разі, якщо ви не збираєтеся нікуди поспішати. Ідеальний варіант – включати цикл мийки ввечері, тоді до ранку вся посуд вже точно висохне. Правда, на тарілках і чашках можуть залишитися розводи.
Турбосушка найчастіше використовується в дорогих моделях. Це пов’язано з необхідністю знайти місце для спеціального вентилятора і захистити його під час роботи машинки. Проте останнім часом виробники навчилися додавати і в бюджетні машинки, тому при бажанні ви зможете відшукати підходящу за вартістю модель.
На корпусі посудомийної машини поруч з водосборником є спеціальні отвори для збирання повітря. Оскільки всередині шафи жарко, а в водозбірнику холодно, виникає різниця в тиску, за рахунок якої повітря і циркулює, обдуваючи высыхающую посуд.
При виборі обов’язково зверніть увагу не тільки на тип, але і на клас сушки. Буква «А» означає, що посуд буде абсолютною сухий, без єдиної крапельки. Буква «У» означає, що подекуди волога все-таки залишиться і її доведеться прибирати вручну. Зрозуміло, машинка з першим класом буде коштувати дорожче, ніж з другим.
Підходьте до вибору усвідомлено, і тоді вас чекає тільки радість від покупки!
- конденсаційна;
- турбо;
- інтенсивна.
Конденсаційна сушка
Це найпростіший і дешевий тип сушіння. При ньому посуд в посудомийній машині просто сушать природним чином. Щоб процес пройшов швидше, в самому кінці циклу миття тарілки і чашки обливаються дуже гарячою водою. Пара піднімається вгору і осідає на стінках машинки, температура яких нижче, ніж в шафі для миття.Весь процес займає досить багато часу, тому такий тип краще вибрати у разі, якщо ви не збираєтеся нікуди поспішати. Ідеальний варіант – включати цикл мийки ввечері, тоді до ранку вся посуд вже точно висохне. Правда, на тарілках і чашках можуть залишитися розводи.
Турбосушка
Тут посуд не просто сушиться, але і постійно обдувається гарячим паром. Спеціально для цього в посудомийній машині вбудований вентилятор і ТЕН. В результаті процес сушіння проходить набагато швидше. Правда, із-за додаткових елементів витрачається зайва електроенергія. Один цикл миття з турбосушкой обійдеться вам набагато дорожче, ніж цикл з конденсаційним типом.Турбосушка найчастіше використовується в дорогих моделях. Це пов’язано з необхідністю знайти місце для спеціального вентилятора і захистити його під час роботи машинки. Проте останнім часом виробники навчилися додавати і в бюджетні машинки, тому при бажанні ви зможете відшукати підходящу за вартістю модель.
Інтенсивна сушка (з теплообмінником)
Інтенсивна сушка з’явилася зовсім недавно. Мабуть, виробники врахували переваги і недоліки попередніх двох типів і вирішили придумати щось середнє. При інтенсивній сушінні з теплообмінником повітря циркулює всередині шафи для миття, прискорюючи процес висихання посуду. Проте відбувається це не за рахунок вентилятора, а завдяки різниці в тиску.На корпусі посудомийної машини поруч з водосборником є спеціальні отвори для збирання повітря. Оскільки всередині шафи жарко, а в водозбірнику холодно, виникає різниця в тиску, за рахунок якої повітря і циркулює, обдуваючи высыхающую посуд.
Що все-таки краще
Відповідь проста: краще те, що підходить вам. Важлива економія електроенергії? Вибирайте конденсаційний або інтенсивний тип. Стежте за часом? Купуйте машинку з турбосушкой.При виборі обов’язково зверніть увагу не тільки на тип, але і на клас сушки. Буква «А» означає, що посуд буде абсолютною сухий, без єдиної крапельки. Буква «У» означає, що подекуди волога все-таки залишиться і її доведеться прибирати вручну. Зрозуміло, машинка з першим класом буде коштувати дорожче, ніж з другим.
Підходьте до вибору усвідомлено, і тоді вас чекає тільки радість від покупки!
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар