Все більше на ринку побутової техніки з’являється моделей, які
покликані максимально полегшити нелегку щоденну працю господині за
плитою. Так, відносно недавно загальну зацікавленість знайшов
«чудо-горщик» мультиварка і його конкурент — пароварка. Отже, в чому
яскраво виражена різниця між ними і що краще придбати? Будемо
розбиратися детально.
Пароварка дозволяє приготувати різноманітні страви, максимально зберегти корисні властивості компонентів: термічна обробка парою визнана найбільш щадним і делікатним способом, який дає можливість зберегти вітаміни і корисні мікроелементи (за це пароварка цінується в дієтології).
У плані функціональності, мультиварка обігрує пароварку. І ця різниця цілком очевидна. Навіть у бюджетних моделях можна:
Щоправда, обсяг їжі, яку може приготувати в цьому режимі мультиварка, в рази менше, ніж у класичної пароварки і для багатьох в цьому плані пароварка буде набагато привабливіше.
В мультиварці ви теж можете приготувати основне блюдо і гарнір одночасно, наприклад, в чаші тушкувати овочі, а в ємність для приготування на пару покласти рибу або навпаки — в чаші запікати м’ясо, а на пару приготувати картоплю. Але кількість продуктів, які може вмістити одна мультиварка незрівнянно менше блоків пароварки, і це підходить не всім сім’ям.
У теж час, мультиварка більш зручна, наприклад, для приготування супів або соусів. Пароварка для цих цілей обладнана спеціальною чашеподобной вставкою, як правило, невеликого розміру.
Чашу мультиварки очистити набагато легше, так як вона монолітна, її можна мити в посудомийці.
Але найскладніше в догляді за даним приладом — це чистка ущільнювальної гумки і самої кришки пристрою. Так як мультиварка дає можливість смажити і тушити, забруднюються ці частини особливо сильно, а зняти їх не можна (або це зробити проблематично). Вибрати краще ту модель, догляд за якої не буде доставляти вам клопоту.
Функціональність
Пароварка — це монофункциональное пристрій. В ній можна готувати овочі, рибу, каші, м’ясо і навіть супи, але все це відбувається під дією виключно пара. Її варто вибрати людей, які дотримуються здорового способу життя або змушені дотримуватися строгий дієтичний режим.Пароварка дозволяє приготувати різноманітні страви, максимально зберегти корисні властивості компонентів: термічна обробка парою визнана найбільш щадним і делікатним способом, який дає можливість зберегти вітаміни і корисні мікроелементи (за це пароварка цінується в дієтології).
У плані функціональності, мультиварка обігрує пароварку. І ця різниця цілком очевидна. Навіть у бюджетних моделях можна:
- смажити;
- тушкувати;
- випікати;
- варити.
Щоправда, обсяг їжі, яку може приготувати в цьому режимі мультиварка, в рази менше, ніж у класичної пароварки і для багатьох в цьому плані пароварка буде набагато привабливіше.
Обсяг
Цей критерій є особливо важливим, оскільки від нього залежить скільки їжі за один цикл програми ви зможете приготувати. У даному відношенні пароварка краще і вона лідирує. В популярних моделях є 2-4 автономних відсіку, обсяг яких варіюється від 2 до 3,5 літрів. У мультиварках — одна чаша. Її обсяг може становити від 2 до 6 літрів.У пароварці ви можете самостійно регулювати кількість використовуваних блоків, мультиварка таких можливостей не надає.Особливо важливий нюанс в тому, що завдяки наявності автономних блоків, у пароварці можна готувати кілька страв: наприклад, на нижньому ярусі рибу, зверху — овочі або кашу в спеціальному відсіку.
В мультиварці ви теж можете приготувати основне блюдо і гарнір одночасно, наприклад, в чаші тушкувати овочі, а в ємність для приготування на пару покласти рибу або навпаки — в чаші запікати м’ясо, а на пару приготувати картоплю. Але кількість продуктів, які може вмістити одна мультиварка незрівнянно менше блоків пароварки, і це підходить не всім сім’ям.
У теж час, мультиварка більш зручна, наприклад, для приготування супів або соусів. Пароварка для цих цілей обладнана спеціальною чашеподобной вставкою, як правило, невеликого розміру.
Якщо ви плануєте використовувати прилад для приготування перших страв на велику родину, краще вибрати мультиварку.
Зручності в експлуатації і догляді
Обидва приладу досить прості в управлінні. Для зручності користувачів найменування режимів часто винесені на дисплей пристроїв. Додатковий комфорт забезпечують наступні функції:- відкладений старт: програма сама запустить прилад в той час, на яке ви встановите таймер;
- «розморожування»;
- «підтримання тепла»: своєрідний підігрівання страв;
- «захист від перегріву», «автовідключення».
Чашу мультиварки очистити набагато легше, так як вона монолітна, її можна мити в посудомийці.
Але найскладніше в догляді за даним приладом — це чистка ущільнювальної гумки і самої кришки пристрою. Так як мультиварка дає можливість смажити і тушити, забруднюються ці частини особливо сильно, а зняти їх не можна (або це зробити проблематично). Вибрати краще ту модель, догляд за якої не буде доставляти вам клопоту.
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар