«Міксер» і «блендер» — слова англійського походження, і обидва вони
означають процес змішування. Чому тоді два цих кухонних приладу
називаються по-різному? Є дійсно значущі відмінності блендера від
міксера, або всі вони лише рекламний хід, щоб змусити покупців вибрати і
купити обидва приладу з однаковими функціями? Чи Не краще обійтися на
кухні чимось одним? Можна, напевно, вибрати хороший універсальний прилад
на всі випадки життя?
Щоб відповісти на поставлені вище запитання, потрібно розібратися в конструкції блендера і міксера .
Вінчиками збивають крем, домашній майонез, омлетну масу, не дуже густе тісто. Для більш важких сумішей в комплект входять гаки з товстого дроту або сталевих стрижнів. Але для змішування густого тесту потрібно не тільки спеціальні насадки, але і достатня потужність двигуна.
Відмінність міксера від блендера в тому, що він краще змішує і збиває.
Головне завдання блендера — подрібнювати і змішувати. Основний робочий елемент — гострі сталеві ножі, що обертаються на величезній швидкості. Система ножів перетворює продукти в ніжне пюре, подрібнює горіхи, шаткує овочі для салату. У потужних моделях є такі функції як колка льоду. Блендер здатна за кілька секунд перетворити суміш з кубиків льоду, молока і фруктів у освіжаючий напій.
Але жоден блендер не зможе замісити густе тісто для пиріжків, а міксер не подрібнить горіхи або лід. Цим і відрізняється один прилад від іншого.
Для любителів свіжих овочевих пюре і смузі потрібен блендер. Він також стане у нагоді при приготуванні супу-пюре, дитячого харчування, шинкування продуктів. При наявності насадки-віночка пристрій може частково замінювати міксер, збиваючи яйця для омлету або коктейль. Але з функціями змішування міксер все-таки справляється краще.
Якщо вам потрібно найчастіше подрібнювати овочі та зелень, то краще всього з цим впорається подрібнювач.
Не купуйте найдешевші моделі малої потужності. Це буде марна трата грошей. Дешеві малопотужні пристрої не справляються навіть з збиванням яєць, не кажучи вже про більш серйозні завдання. Крім того, для недорогих моделей застосовуються дешеві матеріали, які можуть бути не цілком безпечні для здоров’я. Як правило, дешеві кухонні прилади везуть з Китаю.
Щоб відповісти на поставлені вище запитання, потрібно розібратися в конструкції блендера і міксера .
Чим відрізняється міксер від блендера
Основне призначення міксера — змішувати і збивати. Основний робочий елемент пристрою — пара віночків з міцного металу, які легко і швидко перетворюють яєчні білки або густі вершки в найніжнішу легку піну.Вінчиками збивають крем, домашній майонез, омлетну масу, не дуже густе тісто. Для більш важких сумішей в комплект входять гаки з товстого дроту або сталевих стрижнів. Але для змішування густого тесту потрібно не тільки спеціальні насадки, але і достатня потужність двигуна.
Відмінність міксера від блендера в тому, що він краще змішує і збиває.
Головне завдання блендера — подрібнювати і змішувати. Основний робочий елемент — гострі сталеві ножі, що обертаються на величезній швидкості. Система ножів перетворює продукти в ніжне пюре, подрібнює горіхи, шаткує овочі для салату. У потужних моделях є такі функції як колка льоду. Блендер здатна за кілька секунд перетворити суміш з кубиків льоду, молока і фруктів у освіжаючий напій.
Моделі з чашею більш багатофункціональні, ніж заглибна модифікація, яка годиться для обробки маленьких порцій і не відрізняється особливою функціональністю.В таблиці можна наочно побачити, які процеси краще виконує кожне з пристроїв, і чим відрізняється одне від іншого.
Завдання | Стационарняй блендер | Занурювальний блендер | Міксер |
Подрібнити суп-пюре | ++ | + | — |
Подрібнити горіхи | + | ++ | — |
Подрібнити панірувальні сухарі | + | ++ | — |
Подрібнити лід | ++ | + | — |
Змішати коктейль | ++ | + | + |
Змішати коктейль з льодом | ++ | + | — |
Збити яйце в піну | — | + | ++ |
Збити майонез | — | + | ++ |
Замісити тісто на млинці | + | + | ++ |
Замісити тісто на оладки | — | + | ++ |
Замісити тісто на пиріжки | — | — | ++ |
Можна розширити функціонал?
Багато моделі міксерів та блендерів оснащуються додатковими насадками, які дозволяють розширити список доступних функцій. До ручних міксерів можна приєднувати насадку, виконує функції невеликого заглибного блендера. У блендера, в свою чергу, можуть бути в комплекті насадки у вигляді віночка, які непогано збивають не дуже в’язкі продукти.Але жоден блендер не зможе замісити густе тісто для пиріжків, а міксер не подрібнить горіхи або лід. Цим і відрізняється один прилад від іншого.
Як правило, кухонних комбайнах є насадки для виконання
функцій і міксера, блендера, і подрібнювача продуктів. Але
багатофункціональність завжди пов’язана з втратою потужності та якості у
виробництві кожного окремого процесу.
В ідеалі потрібно вибрати для кухні якісний пристрій кожного типу.
Але зазвичай господині обходяться тільки тим, що використовують
найчастіше. Комбайн відрізняється багатофункціональністю, але кожну
окрему функцію спеціальний прилад все-таки виконує краще.Що вибрати?
Якщо ви часто печете торти, кекси, бісквіти, безе і пиріжки, то вам потрібно вибрати для кухні хороший міксер. Він взобьет в пишну піну вершки, яєчні білки, змішає смачний молочний коктейль. З допомогою цього приладу ви зможете робити повітряні креми, домашній майонез, рідке тісто для млинців і оладок.Для любителів свіжих овочевих пюре і смузі потрібен блендер. Він також стане у нагоді при приготуванні супу-пюре, дитячого харчування, шинкування продуктів. При наявності насадки-віночка пристрій може частково замінювати міксер, збиваючи яйця для омлету або коктейль. Але з функціями змішування міксер все-таки справляється краще.
Якщо вам потрібно найчастіше подрібнювати овочі та зелень, то краще всього з цим впорається подрібнювач.
Не купуйте найдешевші моделі малої потужності. Це буде марна трата грошей. Дешеві малопотужні пристрої не справляються навіть з збиванням яєць, не кажучи вже про більш серйозні завдання. Крім того, для недорогих моделей застосовуються дешеві матеріали, які можуть бути не цілком безпечні для здоров’я. Як правило, дешеві кухонні прилади везуть з Китаю.
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар