пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Морожениця: як вибрати найкращу модель для дому

Морозиво — один з улюблених ласощів, яке з задоволенням їдять гурмани всіх віків. Оскільки виробники нерідко використовують штучні добавки та барвники замість фруктів і ягід, самим смачним, корисним і натуральним є домашнє морозиво. А якщо ви придбаєте мороженицю, приготувати такий розкішний десерт не складе ніякої праці.
Щоб цей побутовий прилад радував вас не один рік, потрібно обдумано підійти до процесу покупки, вивчивши особливості асортименту і з’ясувавши, яку модель буде зручніше використовувати. Зробити свій вибір правильно допоможе інформація про те, як вибрати мороженицю для будинку і які деталі потрібно обов’язково врахувати при покупці.

Різновиди морожениц

Морожениця являє собою прилад, що складається з чаші для продуктів і мутовки, що обертається під час приготування страви. Завдяки постійному перемішуванню маса виходить ніжною і однорідною, в ній не утворюються кристалики льоду, здатні істотно зіпсувати смак десерту.
Оскільки ціна пристрою в першу чергу визначається категорією, в яку входить морожениця, потрібно уявляти, як функціонують різні моделі.
При купівлі ви можете вибрати мороженицю, що відноситься до одного з наступних типів:

Механічний прилад

Така модель потребує вашої особистої участі в процесі. Щоб приготувати десерт, вам потрібно буде спочатку охолодити чашу приладу в морозилці протягом 12 годин, потім наповнити її молочною сумішшю і кожні пару хвилин прокручувати ручку, помішуючи продукти. Оскільки страва готується досить довго, близько 40 хвилин, використовувати механічну мороженицю досить незручно, і ми рекомендуємо вам не купувати її, а вибрати електричний пристрій.

Електричне напівавтоматичне обладнання

Напівавтоматична модель набагато простіше у використанні. Як і в попередньому випадку, чашу приладу слід завчасно (за 12-18 годин) помістити на полицю морозильника. Продукти для майбутнього десерту найзручніше змішати за допомогою міксера. В залежності від того, яку рецептуру ви вибрали, підготовлену суміш або відразу заливають в охолоджену ємність, або на деякий час ставлять у холодильник. Прилад включають, і через 30-40 хвилин м’яке і ніжне морозиво готове.
Багато покупців віддають перевагу саме цей тип, так як вартість напівавтоматичного пристрою досить невисока і починається від 1 тисячі рублів.
Якщо ви вирішите вибрати таку модель, врахуйте важливий нюанс: напівавтоматична морожениця за один раз може приготувати тільки одну порцію продукту.Коли морозиво буде готово, чашу знову доведеться помістити в морозилку, і повторно скористатися нею ви зможете лише через 12 годин.

Електрична компресорна модель

Автоматичні моделі, які також називаються фризерами — найпростіші пристрої. Така морожениця має власну холодильну установку, і її не потрібно годинами тримати в морозилці, як напівавтоматичний аналог. Від вас буде потрібно лише за 5 хвилин до приготування десерту включити прилад, щоб охолодити його чашу.
До того ж повністю автоматичний пристрій завжди готовий до використання, і слідом за першою порцією морозива ви можете готувати в ній нове блюдо з іншими добавками. Істотним мінусом фризерів є досить висока вартість. Ціна на бюджетні моделі таких пристроїв починається від 10 тисяч рублів. Однак якщо ви не дуже обмежені в коштах, рекомендуємо вам вибрати саме цей варіант, як самий зручний в експлуатації.

Потужність приладу

Такі домашні морожениці, як напівавтоматичні моделі, не витрачають великої кількості електроенергії. Зазвичай їх потужність невелика і варіюється в межах від 4 до 35 Вт. Втім, навіть невеликий пристрій з потужністю добре справляється зі своїм завданням, витративши на приготування ласощів лише трохи більше часу.
Потужність моделей з компресором значно вище. Її рівень досягає 150-200 Вт. Морозиво в них готується швидше, отримати готову порцію можна вже через 20-30 хвилин.
Можна вибрати модель, яка працює від батарейок безпосередньо всередині морозильної камери холодильника. Таку продукцію пропонує покупцям компанія Panasonic.

Матеріал чаші і габарити

Зйомні чаші для приготування морозива випускаються з наступних матеріалів:
  • метал;
  • харчовий пластик.
Обидва ці матеріалу досить міцні, але з точки зору безпеки і гігієни переважніше вибрати металеву чашу. Пластик з часом може покритися мікротріщинами, в яких буде створюватися сприятливе середовище для розмноження мікробів.
В залежності від моделі чаші морожениц бувають різних обсягів — від 500 мл до 2 літрів. Яку з них вибрати, залежить від розміру вашої родини.
Якщо ви і ваші діти обожнюєте цей десерт, розумно придбати пристрій з чашею не менше 1 літра, яке дозволяє приготувати від 4 до 6 порцій морозива за один цикл.
Є також моделі з порційними стаканчиками всередині. Вони зручні у використанні, оскільки вам не доведеться перекладати морозиво після приготування.
Якщо ви віддали перевагу напівавтоматичний прилад, врахуйте важливу деталь: перед покупкою вам потрібно правильно виміряти габарити вашого морозильного ящика, щоб з’ясувати, чи поміститься туди чаша від вподобаної вам моделі. Зверніть увагу, що зберігати ємність в морозильнику виробники рекомендують суворо вертикально.

Додаткові функції

Деякі моделі морожениц мають додаткові можливості та переваги, до яких належать:
  • наявність оглядового віконця;
  • таймер зі звуковим сигналом;
  • відсік для зберігання шнура;
  • функція приготування йогурту;
  • наявність книжки з різними рецептами і т. д.
Звичайно, ці доповнення роблять використання приладу більш зручним, однак самим прямим чином впливають і на його вартість.
Незалежно від того, якій моделі ви віддали свою перевагу, обов’язково придбайте до неї м’яку силіконову ложечку і лопатку, щоб не подряпати покриття чаші.
Якщо ваш пристрій має єдину ємність, вам також знадобляться кілька скляних або пластикових контейнерів з кришками для зберігання ніжного домашнього ласощі.

0 коментарі:

Дописати коментар