«Любиш каву? Люби і турку!» — ця істина, мабуть, вже давно застаріла.
Сьогодні навіть людина, яка не знає, де турки ручка, може побалувати
себе казковим еспресо, найніжнішим латте або повітряним капучіно. Що для
цього потрібно? Просто дізнатися, як вибрати кавоварку для дому! Вже
вона-то зробить за вас всю підготовчу роботу: і зерна перемеле, і кава
заварит, і молоко взобьет. А ви? Ви просто візьмете в руки божественний
напій і… Та хіба мало цих «і»! Тут вже самі вирішуйте.
Так, приваблива перспектива. Але скільки коштує таке диво? Чимало, звичайно. Тому, якщо і варто вибрати кавоварку для дому або офісу, то тільки саму корисну, якісну і «розумну». Тобто кавоварку, яка варить такий же смачний напій, як і знамениті європейські кав’ярні. Чому б не зробити собі вдома таку ж казку? Але яку вибрати кавоварку?
Тут головне не перестаратися: невеликий машинки для будинку цілком достатньо. З іншого боку, якщо вибрати для кав’ярні або великого офісу занадто слабку модель, вона просто зламається раніше часу.
Але якщо мінімальну участь у процесі дуже важливо для вас, тоді купіть собі модель з автоматичним капучинатором. Причому з трубочкою, щоб не довелося потім мити вбудований контейнер.
Сталеві жорна набагато довговічніше, але і шуму від них більше. Втім, в деяких моделях цю проблему вдалося усунути.
При проточній системі нагрівається суворо потрібну кількість води, а у деяких моделей залишки навіть зливаються в піддон.
Вартість всіх цих кавоварок різна, а от можливості приблизно
однакові. Дивіться, вибирайте і, звичайно, насолоджуйтеся прекрасною
роботою вашої нової техніки. Вдалих покупок!
Так, приваблива перспектива. Але скільки коштує таке диво? Чимало, звичайно. Тому, якщо і варто вибрати кавоварку для дому або офісу, то тільки саму корисну, якісну і «розумну». Тобто кавоварку, яка варить такий же смачний напій, як і знамениті європейські кав’ярні. Чому б не зробити собі вдома таку ж казку? Але яку вибрати кавоварку?
Види сучасних кофемашин
Кавоварки для дому, офісу чи кав’ярні настільки різні, що їх не так просто поділити на види. До прикладу, в залежності від форми випуску, вони поділяються на:- окремо стоять;
- вбудовувані.
- напівавтоматичні;
- автоматичні.
- зернові;
- для меленої кави;
- для зерен і для меленої кави;
- капсульні;
- об’єднані.
Продуктивність і зручність
Деякі кавоварки можуть готувати тільки 50 порцій на добу. Інші чудово справляються з величезними обсягами, нітрохи не втомлюючись протягом дня. Вони підходять для великого офісу, кафе чи кав’ярні з пристойною кількістю відвідувачів.Тут головне не перестаратися: невеликий машинки для будинку цілком достатньо. З іншого боку, якщо вибрати для кав’ярні або великого офісу занадто слабку модель, вона просто зламається раніше часу.
Перед тим як вибрати кавоварку, переконайтеся, що вона
зручна у використанні. Насипати зерна, прибрати відпрацьований сировина і
залити воду повинно бути просто, адже для цього ви її купуєте.
Бажано, щоб в кавоварки був цифровий дисплей, який вчасно підкаже про
необхідність очистити її або налити ще води. Ну і, звичайно, зручний
вид капучинатора, якщо вам подобається пишна молочна пінка. Ось так ми
перейшли до наступного питання: який вид каву ви віддаєте перевагу?Еспресо, макіато або капучино?
Якщо ви любите виключно чорний кави, то нема чого витрачатися на капучинаторы. Все одно вони будуть вам дому без потреби. А ось якщо пишна піна в чашечці з найближчої кав’ярні – одна з найбільш улюблених ваших речей на світі, варто вибрати кавоварку з можливістю її приготувати. І тут починаються складнощі, так як кавоварки можуть мати:- Механічний капучинатор – пінка збивається вручну. Для цього треба піднести чашку з молоком під спеціальну трубку з пором і збити піну.
- Автоматичний капучинатор – пінка збивається і заливається машиною самостійно. При цьому деякі моделі вміють не тільки збивати молоко, але і нагрівати його. Інші обмежуються тільки виготовленням піни. Для самого молока у кавомашини може бути вбудована ємність, а може бути трубочка, яку потрібно вставити в пакет або в склянку з молоком.
- Спеціальний глечик. Він підключається до кавомашині, яка з допомогою пара обертає віночок і нагріває молоко. Потім пінку потрібно залити в чашку вручну.
Але якщо мінімальну участь у процесі дуже важливо для вас, тоді купіть собі модель з автоматичним капучинатором. Причому з трубочкою, щоб не довелося потім мити вбудований контейнер.
Зерно, мелену каву або капсули?
Не менш важливо і сировина, яка використовується вдома або в кафе для приготування напою. Деякі визнають тільки зерна, інші можуть погодитися і на мелену каву, а треті люблять капсули. Відповідаючи на попит, фірми-виробники кавових машин пропонують своїм клієнтам різні види приладів.Тип | Плюси | Недоліки |
Капсульні | Процес приготування спрощений до неможливості. Спеціальна капсула або пакетик-чалди вставляється в відсік, після чого машина проколює його і під тиском пропускає воду або пар, заварюючи каву. | Капсули можна використовувати тільки від одного виробника. |
Зернові | В спеціальний відсік насипаються зерна, які потім перемелюють та утрамбовували в «таблетку». | Доведеться весь час купувати тільки зерна. |
Для меленої кави | — | «Таблетку» доведеться робити самостійно. |
Для зерен і меленої кави | Можна насипати будь-який вид кави. | Висока вартість |
Об’єднані | Підходять для капсул, зерна і меленої кави. Величезний простір для творчості. | Дуже дорого |
Інші хитрощі і корисності
Щоб вибрати хорошу кавоварку для кав’ярні, кафе, дому чи офісу, потрібно врахувати ще кілька речей:Вид заварного механізму
Він може бути знімним або вбудованим. З одного боку, знімний можна просто промити під краном. Проте всі трубочки при цьому залишаться брудними, що згодом позначиться на якості готового напою. Вбудований механізм потрібно мити тільки за допомогою спеціальних таблеток і функції самоочищення. Зазвичай така процедура потрібна через 200-250 чашок. Зате миються всі трубочки, а кавоварку можна сміливо використовувати.Матеріал для жорен
У кавомашини можуть бути сталеві або керамічні жорна. Другі працюють тихіше, але можуть зламатися при випадковому попаданні камінців у зерна. Зате вони не перегріваються і дбайливо перемелюють кави.Сталеві жорна набагато довговічніше, але і шуму від них більше. Втім, в деяких моделях цю проблему вдалося усунути.
Система нагріву води
Може бути накопичувальної (бойлер) і проточною (термоблок). При накопичувальній системі контейнер з водою, що нагрівається, машина бере собі потрібну кількість, а в решту підливається нова вода і все повторюється. Так рідина застоюється, витрачається зайва електроенергія і утворюється накип.При проточній системі нагрівається суворо потрібну кількість води, а у деяких моделей залишки навіть зливаються в піддон.
Налаштування дозування та регулювання помелу
Експериментуючи, ви зможете підібрати свій ідеальний напій. Ці функції також корисні як для кав’ярні, так і для офісу: якщо кавоварку використовують різні люди зі своїми уподобаннями.Підігрів платформи для чашок
Це вже для гурманів. Вважається, що кава (втім, як і чай) потрібно наливати в теплу тару. Врахуйте, що ця функція є не у всіх.Бренд
Деякі фірми займаються виключно кавовими машинами. Приміром, JURA і Gaggia. Оскільки така техніка – їх коник, вони можуть запропонувати більше можливостей для кавоманів. Інші фірми, такі як Bosh, Miele, Siemens, Phillips та ін., випускають кавоварки серед іншої техніки. Зате у них величезний досвід у виготовленні побутових приладів і велику кількість сервісних центрів.Ціна
Тут прямо простір для вибору. Більше функцій і можливостей — більше ціна. Чи потрібно вам все це насправді? Подумайте, яку кофемашину ви хочете придбати, і тоді питання ціни вже не так важливий. Як у більшості випадків, золота середина може виявитися ідеальним рішенням.Порівняння популярних моделей
Щоб не бути голослівними, можна порівняти кілька різних моделей кавоварок в таблиці:Параметри | Jura Impressa XF50 | Philips Saeco Intelia Focus Black HD8751/19 | DeLonghi ECAM 23.210.W | Gaggia Accademia |
Продуктивність | До 150 порцій в день | До 50 порцій в день | До 50 порцій в день | До 100 порцій в день |
Споживана потужність | 1450 Вт | 1900 Вт | 1450 Вт | 1500 Вт |
Матеріал жорен | Кераміка | Кераміка | Сталь | Кераміка |
Ємність контейнера для зерен | 200 г | 300 г | 150 г | 350 г |
Ємкість контейнера для використаної сировини | 30 порцій | 10 порцій | 14 порцій | 16 порцій |
Налаштування ступеня помелу | Є | Є | Є | Є |
Капучинатор | Автомат | Напівавтомат | Напівавтомат | Автомат |
Вибір дозування | Є | Є | Є | Є |
Кількість порцій за раз | Дві | Дві | Дві | Дві |
Дисплей | Є | Є | Є | Є |
Заварювальний механізм | Вбудований | Знімний | Знімний | Вбудований |
Тиск помпи | 15 бар | 15 бар | 15 бар | 15-16 бар |
Вага | 11 кг | 8 кг | 9 кг | 17 кг |
Габарити, мм | 325х375х470 | 256х440х340 | 240х340х430 | 282х385х428 |
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар