Блендер в рейтингу популярності кухонних приладів займає одну з
провідних позицій. Отже, для чого потрібен блендер? Які функції він може
виконувати? Настільки потрібен і чи можна повноцінно і виправдано
замінити яким-небудь іншим приладом?
З його допомогою швидко й ефективно можна виконувати такі функції:
Отже, для чого потрібен блендер даного типу – зрозуміло. З його допомогою також дуже зручно готувати молочні, слабоалкогольні або алкогольні коктейлі. У цьому випадку в графин блендера поміщають інгредієнти, додають лід і всі за секунди подрібнюється і змішується.
Щоб вирішити цю проблему, виробники стали укомплектовувати базовий варіант блендера додатковими блоками і насадками, завдяки яким готувати з таким блендером стало ще простіше. Так у багатьох сучасних популярних моделях можна побачити:
Аналогічно можна готувати овочеві пюре (не варто використовувати такий блендер для картопляного пюре, так як воно виходить клейкої, неаппетитной форми). Для приготування м’ясних пюре краще використовувати універсальний подрібнювач (той самий автономний блок).
Занурювальний блендер з таким доповненням незамінний в арсеналі будь-якої господині, яка любить кулінарні експерименти. З його допомогою зручно змішувати різні за текстурою компоненти, домагаючись особливого смаку страви. Можна також використовувати, наприклад, для самостійного приготування:
Для чого потрібен стаціонарний блендер
Стаціонарний блендер має форму глечика, який встановлюється на блок з мотором; як правило, працюють ці моделі досить голосно. Навіщо потрібен блендер такого плану? Відповідь проста: при досить компактних розмірах, він може практично повністю замінити кухонний комбайн.З його допомогою швидко й ефективно можна виконувати такі функції:
- подрібнювати овочі, фрукти, м’ясо, горіхи, лід і т. д;
- змішати інгредієнти в єдину однорідну масу;
- готувати соуси і коктейлі, майонез, заправки всілякого виду.
Кілька рецептів для стаціонарного блендера
Суп «Вишисуаз»
Інгредієнти:- бульйон (краще курячий) — 1л;
- свіжий лук порей — 500 г; ріпчаста цибуля — 1 шт.; зелена цибуля — 50 гр;
- вершки — 200 мл;
- картопля — 500 гр.
- у вершковому маслі обсмажити цибулю-порей і ріпчасту;
- в засмажку додати картоплю і бульйон, залишити варитися на 20 хвилин;
- суп перелити в блендер, додати охолоджені вершки і ретельно збити;
- прикрасити страву зеленою цибулею.
Крем-суп з гарбуза
Інгредієнти:- гарбуз — 1 кг;
- часник — головка;
- бульйон — 1 л;
- вершки (знежирені) — 200 мл;
- масло вершкове — 100 г;
- цибулина червона;
- бренді — 50 р.
- обсмажити цибулю з часником;
- в засмажку додати шматочки гарбуза і готувати близько 20 хвилин; за 5 хвилин до готовності влити бренді і випарувати алкоголь;
- перемістити гарбуз в блендер, додати бульйон і вершки, збити всі разом.
Отже, для чого потрібен блендер даного типу – зрозуміло. З його допомогою також дуже зручно готувати молочні, слабоалкогольні або алкогольні коктейлі. У цьому випадку в графин блендера поміщають інгредієнти, додають лід і всі за секунди подрібнюється і змішується.
Як використовувати занурювальний блендер
Для чого потрібен блендер занурювальний? Функціональність такого блендера досить обмежена. Фактично, можна тільки подрібнювати і змішувати інгредієнти. Ці функції блендера незамінні на будь-якій кухні, проте, як мінімум, цього мало для багатофункціонального пристрою, яким позиціонується будь-блендер.Щоб вирішити цю проблему, виробники стали укомплектовувати базовий варіант блендера додатковими блоками і насадками, завдяки яким готувати з таким блендером стало ще простіше. Так у багатьох сучасних популярних моделях можна побачити:
- автономний відсік з герметичною кришкою для особливо твердих продуктів: в дію гвинт призводить рукоятка самого блендера, з якого знімається основна насадка; можна в ньому колоти лід, подрібнити в крихту горіхи, молоти зерна кави, готувати фарш;
- вставка — віночок: дозволяє збивати яйця, готувати тісто, соуси, для яких важлива повітряна текстура (ці функції дають можливість приладом замінити міксер).
Аналогічно можна готувати овочеві пюре (не варто використовувати такий блендер для картопляного пюре, так як воно виходить клейкої, неаппетитной форми). Для приготування м’ясних пюре краще використовувати універсальний подрібнювач (той самий автономний блок).
Занурювальний блендер з таким доповненням незамінний в арсеналі будь-якої господині, яка любить кулінарні експерименти. З його допомогою зручно змішувати різні за текстурою компоненти, домагаючись особливого смаку страви. Можна також використовувати, наприклад, для самостійного приготування:
- панірувальних сухарів або інший будь панірування;
- шоколадної стружки;
- овочевого або м’ясного фаршу.
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар