пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Як вибрати капсульну кавоварку для дому

Щоб полегшити процедуру завантаження кави, а також вирішити проблеми з дозуванням, були винайдені капсульні кавоварки. Сьогодні їх продається велика кількість, і вибрати оптимальну для себе модель далеко не просто.
Популярність кавоварки капсульного типу обумовлена ще й тим, що вона ідеально підходить для громадських місць, зокрема для офісу, і для дому. Вам не потрібно знати подробиці того, як готувати каву. Все що нам необхідно зробити, коли ми підійшли до такої машині, це перевірити наявність води, вставити капсулу і натиснути кнопку «вкл.». Використані капсули легко усуваються, таким чином, весь процес приготування займає мінімум часу.
В залежності від типу капсули ви можете приготувати вдома класичний еспрессо з золотою пінкою або солодкий шоколад, найміцніший рістретто або кави з молоком. При цьому вам не треба думати, як молоти зерна, скільки ложечок мелених зерен засипати в кавоварку, скільки води наливати. Цим капсульна кавоварка краще, ніж кавоварка. Не треба навіть чистити фільтр. Просто дістаньте використану капсулу і викиньте її.

Від чого залежить вибір

Найголовніше питання: яка повинна бути кофемашина, щоб розпивання кави приносило задоволення? Напій повинен готуватися швидко, мати приємний смак і справжній кавовий аромат.
Перш ніж ви зважитеся на придбання кавоварки капсульного типу, треба відповісти на кілька запитань.
  • Яку кількість чашок ви розраховуєте готувати в день?
  • Скільки різновидів напоїв ви хочете готувати?
  • Яку суму ви можете витратити?
Якщо ви хочете вибрати пристрій для дому, то зупиніться на невеликих за габаритами моделях. Це заощадить вам гроші, в той же час ви зможете за кілька хвилин приготувати відмінний кави в будь-який час дня і ночі.
Перед тим як купувати пристрій, необхідно розглянути основні характеристики кавомашини, від яких буде залежати смак приготованого напою і швидкість роботи приладу.
Характеристика На що впливає
Потужність швидкість приготування напою
Тиск при подачі води смак напою
Об’єм ємності для води кількість чашок
Додаткові функції зручність у використанні
Чим більше потужність кавомашини, тим швидше вона приготує чашечку кави. Від швидкості в свою чергу залежить аромат напою: чим швидше він приготований, тим пахучіше і міцніше буде.
Звертайте увагу на шум, який видає кавомашини, коли працює. Якщо вона буде стояти в офісі, і нею будуть користуватися, то зайвий шум явно небажаний. Вдома вранці гучні звуки теж не всім сподобаються. Якщо ви вирішили вибрати капсульну машину через інтернет, то про цьому параметрі можна дізнатися тільки за відгуками.
Дуже важливим параметром для машини капсульного типу є тиск, з яким вода подається на каву.
Чим більше тиск, тим краще, так як зерна якісніше заварюються, при цьому смак, вміст корисних речовин і запах напою зростають. Для кавоварки капсульного типу оптимальним є тиск у 15 атмосфер або вище.
Що стосується капсул, то їх можна вільно купити в будь-якому необхідному для вас кількості. Вони продаються через інтернет, в кавових магазинах, а також даруються, якщо ви купуєте машину капсульного типу в період акції. Треба тільки пам’ятати, що капсули не універсальні і вони можуть підходити тільки для своїх, визначених машин.

Моделі і виробники

Скажемо кілька слів і про ціну, так як вона обов’язково вплине на наш вибір. Звичайна кавоварка, звичайно, буде коштувати менше, але і проста у використанні капсульна кавоварка для дому цілком по кишені кожній середньостатистичної сім’ї. Вартість недорогих моделей починається приблизно з 2,5 тисячі рублів. Чим краще складання і престижніше модель, тим вищою буде ціна.
  • Моделі типу Dolce Gusto (капсули Нестле) можуть похвалитися великою різноманітністю капсул і, отже, кавових напоїв. Цікавим є дизайн машин, привабливим – широкий вибір моделей і невисока вартість.
  • Капсульні машини типу Nespresso (капсули Нестле) відрізняються виготовленням кава високої якості, правда, вартість їх вище, ніж Dolce Gusto і вибір напоїв невеликий. Це машини середньої і високої цінової категорії
  • Торгова марка Tassimo (диски від Якобс Монарх) пропонує кавомашини, які добре збивають піну і готують класичний кави.
  • Кофемашина капсульного типу від компанії Paulig (капсули Пауліг) готує прекрасний кави високої якості, хоча набір капсул для неї незначний. Сама машина середньої цінової категорії і підходить для будинку або для маленького магазину.
Ну а виробники кращих кавових машин – це знамениті De’longhi, Bosch, Krups і деякі інші. Ви можете вибрати будь-яку модель, яка вам сподобається і потім купувати відповідні капсули або знайти їм заміну.

Додаткові функції

Додаткові можливості пристосування для заварювання кави дозволяють нам повною мірою насолоджуватися досягненнями прогресу. Щоб знати, як користуватися всіма ними, слід розпитати продавця, ознайомиться з відгуками і заглянути в інструкцію.
Дуже зручною є функція автоматичного відключення. Якщо ви забули вимкнути прилад, він сам зможе відключитися, тим самим зберігаючи вам електроенергію.
У будь кавомашині треба використовувати чисту відфільтровану воду, але якщо у вас немає такої можливості, то краще купуйте машину з фільтром для води або з системою самоочищення.
Для тих, хто любить капучіно, можна купувати капсули з порошковим молоком або вибрати кавоварку з капучинатором. Це додатковий пристрій, що допомагає вдома збити молоко до піни. До речі, дуже часто ріжкова кавоварка продається з капучинатором, і якщо ви їй користувалися, то зможете впоратися і з кавоваркою.
Є агрегати, які можуть заварювати не тільки каву, але і, наприклад, згадана вище Пауліг. Деякі машини забезпечуються манометрами та контейнерами для збору відпрацьованих таблеток. Зручним і естетично залученими є наявність дисплея, по якому відстежується стан машини. Наявність всіх цих функцій змушує нас робити вибір на користь тієї або іншої моделі.

0 коментарі:

Дописати коментар