Виявляється, шашлик – це не тільки літні ласощі. Якщо ви заздалегідь
подумаєте про те, як вибрати електрогриль, то апетитне соковите м’ясо і
запашні овочі стануть доступні круглий рік. Зрозуміло, продукти,
приготовлені з допомогою електричного гриля, будуть трохи відрізнятися
від смакоти з багаття (ах, цей неповторний запах димку!), однак і вони
будуть набагато смачніше простих смажених страв.
Користуватися електричним грилем можна як вдома, так і в будь-якому іншому місці, де є розетка. Правда, вибір домашнього электрогриля вимагає особливого підходу, адже далеко не всі моделі підійдуть для стандартної кухні. Почнемо наш огляд з видів электрогрилей.
Переносні електричні грилі в свою чергу діляться на:
Якщо ви все-таки вирішите вибрати апарат з відкритою спіраллю, подбайте про гарну витяжці або готуйте у дворі (приватному будинку).
Двосторонні електричні грилі смажать продукти в два рази швидше. Якщо ви вирішите вибрати для будинку одну з таких моделей, врахуйте, що у пристрої має регулюватися відстань між пресами. Це дозволить закладати туди і широкі гарячі бутерброди, і вузькі смужки овочів. Іноді такий електрогриль розкладається, перетворюючись на односторонню плоску поверхню.
Переваги электрогрилей
По-перше, електрогриль може працювати і вдома, якщо його правильно вибрати. Тобто кожен раз, коли вам захочеться смаженої рибки і ароматного м’яса із хрусткою скоринкою, вам не доведеться збиратися на природу. По-друге, м’ясо на грилі набагато корисніше простого м’яса на сковороді: зайвий жир розчиняється і стікає вниз, роблячи дієтичні страви. Нарешті, по-третє, у вас під рукою буде своя особиста паличка-виручалочка, яка допоможе вам врятувати пікнік на дачі, якщо погода раптом не захоче підлаштовуватися під ваші плани.Користуватися електричним грилем можна як вдома, так і в будь-якому іншому місці, де є розетка. Правда, вибір домашнього электрогриля вимагає особливого підходу, адже далеко не всі моделі підійдуть для стандартної кухні. Почнемо наш огляд з видів электрогрилей.
Види електричних грилів
Існує два види электрогрилей:- стаціонарні;
- переносні.
Переносні електричні грилі в свою чергу діляться на:
- безконтактні;
- контактні.
Якщо ви все-таки вирішите вибрати апарат з відкритою спіраллю, подбайте про гарну витяжці або готуйте у дворі (приватному будинку).
У такого приладу обов’язково повинен бути знімний піддон, інакше дно вам доведеться чимось закривати. Також врахуйте, що чистити нагрівальний елемент не дуже просто.Інша справа – контактні електричні грилі. Вони діляться на два виду:
- односторонні;
- двосторонні (грилі-преси).
Двосторонні електричні грилі смажать продукти в два рази швидше. Якщо ви вирішите вибрати для будинку одну з таких моделей, врахуйте, що у пристрої має регулюватися відстань між пресами. Це дозволить закладати туди і широкі гарячі бутерброди, і вузькі смужки овочів. Іноді такий електрогриль розкладається, перетворюючись на односторонню плоску поверхню.
Технічні нюанси
При виборі електричних грилів потрібно врахувати кілька моментів:- Потужність таких пристроїв коливається від 1200 до 2500 Вт. Потужні моделі будуть готувати швидше і впораються з будь-якими видами страв.
- Поверхню у хороших приладів може бути склокерамічною або антипригарній. За першою простіше доглядати, проте вона вимагає більш дбайливого поводження. Антипригарна поверхня легко миється і захищає продукти від пригорання. Що стосується інших покриттів (емаль, нержавіюча сталь і т. д.), ми спеціально не включаємо їх огляд, так як вони швидко псуються, а тому і не варті уваги.
- Корпус у електричного гриля може бути пластиковим або металевим. Другі моделі дорожче, проте хороший пластик також відмінно підходить для таких пристроїв.
- Якщо ви плануєте часто возити електрогриль з собою, варто вибрати модель у вигляді невеликої валізки з ручкою.
- Не варто чекати від подібних приладів якихось особливих технічних вишукувань. Максимум, що можуть запропонувати виробники, — це автоматичне відключення, таймер, регулювання потужності, індикатор залишкового тепла.
- yak-vybraty
- Поділитися:
- Google+
0 коментарі:
Дописати коментар