пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Вибираємо електрогриль: на що звернути увагу при покупці

Виявляється, шашлик – це не тільки літні ласощі. Якщо ви заздалегідь подумаєте про те, як вибрати електрогриль, то апетитне соковите м’ясо і запашні овочі стануть доступні круглий рік. Зрозуміло, продукти, приготовлені з допомогою електричного гриля, будуть трохи відрізнятися від смакоти з багаття (ах, цей неповторний запах димку!), однак і вони будуть набагато смачніше простих смажених страв.

Переваги электрогрилей

По-перше, електрогриль може працювати і вдома, якщо його правильно вибрати. Тобто кожен раз, коли вам захочеться смаженої рибки і ароматного м’яса із хрусткою скоринкою, вам не доведеться збиратися на природу. По-друге, м’ясо на грилі набагато корисніше простого м’яса на сковороді: зайвий жир розчиняється і стікає вниз, роблячи дієтичні страви. Нарешті, по-третє, у вас під рукою буде своя особиста паличка-виручалочка, яка допоможе вам врятувати пікнік на дачі, якщо погода раптом не захоче підлаштовуватися під ваші плани.
Користуватися електричним грилем можна як вдома, так і в будь-якому іншому місці, де є розетка. Правда, вибір домашнього электрогриля вимагає особливого підходу, адже далеко не всі моделі підійдуть для стандартної кухні. Почнемо наш огляд з видів электрогрилей.

Види електричних грилів

Існує два види электрогрилей:
  • стаціонарні;
  • переносні.
Перші використовуються в деяких кафе, так як вимагають напруги до 380 Вт і трифазної електромережі. Якщо у вас на дачі багато вільного місця, можна вибрати такий варіант, проте краще все-таки зупинитися на переносному пристрої. Оскільки стаціонарні грилі не підходять для будинку, ми не будемо включати їх в свій огляд. Краще докладно розглянемо переносні моделі.
Переносні електричні грилі в свою чергу діляться на:
  • безконтактні;
  • контактні.
Безконтактний електрогриль являє собою пристрій, що складається з решітки, на якій смажаться продукти, і відкритої спіралі. Знизу знаходиться піддон, в який і збирається сік з м’яса або овочів. З одного боку, такий прилад дозволяє отримати той самий шашличок «з димком», який так подобається багатьом. З іншого – безконтактний електрогриль не підійде для будинку, так як виділяє зайвий дим.
Якщо ви все-таки вирішите вибрати апарат з відкритою спіраллю, подбайте про гарну витяжці або готуйте у дворі (приватному будинку).
У такого приладу обов’язково повинен бути знімний піддон, інакше дно вам доведеться чимось закривати. Також врахуйте, що чистити нагрівальний елемент не дуже просто.
Інша справа – контактні електричні грилі. Вони діляться на два виду:
  • односторонні;
  • двосторонні (грилі-преси).
Перші смажать продукти тільки з одного боку, тому м’ясо або рибу потрібно весь час перевертати. Бажано, щоб поверхня у таких электрогрилей була розділена на дві зони: плоский (для млинців і овочів) і рифлену (для м’яса і риби). Також краще вибрати модель з регульованими ніжками: це дозволить вам трохи нахиляти електрогриль під час готування, щоб з нього стікав зайвий жир.
Двосторонні електричні грилі смажать продукти в два рази швидше. Якщо ви вирішите вибрати для будинку одну з таких моделей, врахуйте, що у пристрої має регулюватися відстань між пресами. Це дозволить закладати туди і широкі гарячі бутерброди, і вузькі смужки овочів. Іноді такий електрогриль розкладається, перетворюючись на односторонню плоску поверхню.

Технічні нюанси

При виборі електричних грилів потрібно врахувати кілька моментів:
  1. Потужність таких пристроїв коливається від 1200 до 2500 Вт. Потужні моделі будуть готувати швидше і впораються з будь-якими видами страв.
  2. Поверхню у хороших приладів може бути склокерамічною або антипригарній. За першою простіше доглядати, проте вона вимагає більш дбайливого поводження. Антипригарна поверхня легко миється і захищає продукти від пригорання. Що стосується інших покриттів (емаль, нержавіюча сталь і т. д.), ми спеціально не включаємо їх огляд, так як вони швидко псуються, а тому і не варті уваги.
  3. Корпус у електричного гриля може бути пластиковим або металевим. Другі моделі дорожче, проте хороший пластик також відмінно підходить для таких пристроїв.
  4. Якщо ви плануєте часто возити електрогриль з собою, варто вибрати модель у вигляді невеликої валізки з ручкою.
  5. Не варто чекати від подібних приладів якихось особливих технічних вишукувань. Максимум, що можуть запропонувати виробники, — це автоматичне відключення, таймер, регулювання потужності, індикатор залишкового тепла.
Ось і всі секрети вибору електричних грилів. Купуйте з задоволенням, і нехай всі ваші страви на новенькому грилі будуть соковитими і ароматними!

0 коментарі:

Дописати коментар