пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Розміри холодильника: стандартні і нестандартні габарити

Розміри холодильника — один з головних параметрів, що впливають на вибір побутової техніки при покупці. Оптимально вибрати холодильник, який буде зберігачем свіжість ваших продуктів, не завжди буває легко. Головне завдання — дотримати оптимальне співвідношення «необхідно і достатньо» по відношенню до величини холодильників. Задовольнятися мінімумом можна, але це незручно. Займати кухню громіздким пристроєм, який пустує більшу частину часу — теж.
Зазвичай вважається, що самотній людині не потрібен холодильна шафа великого об’єму. «Що йому там зберігати, якщо один живе?» — типова помилка. Одинак може ходити в магазин раз на тиждень, віддаючи перевагу періодично запасатися продуктами на відносно тривалий період. У одинаки може бути велика собака, м’ясо для якої зберігає той же холодильник. У нього, зрештою, може бути звичка ставити на зберігання в свій холодильник ящик пива на випадок раптово наскочили приятелів. Так що всі ці прив’язки габаритів холодильника до кількості проживаючих у квартирі осіб — суща умовність і справа смаку.
Більше значення мають розміри квартири, для якої набувається холодильник, і зокрема — площа кухні, де зазвичай знаходить місце холодильник. Винятком може бути міні-холодильник, встановлюваний у вітальні для зберігання напоїв.
Розміри холодильників потрібно підбирати так, щоб при відкриванні дверцят нічого не заважало. Зовнішні габарити повинні оптимально співвідноситися з внутрішнім корисним об’ємом. Має значення співвідношення обсягу морозильного і холодильного відділень. Якщо ви віддаєте перевагу тільки свіжі продукти, краще пожертвувати об’ємом морозилки заради збільшення холодильного відділення. Якщо є звичка заморожувати на зиму гриби, зелень і інші дари врожаю — варто розглядати моделі з великою морозилкою, або навіть купити окремий морозильна шафа.

Розміри стандартних холодильників

Найменші розміри у холодильників—барів. Їх часто можна побачити в готельних номерах, але не тільки там. Маленький холодильник доречний у вітальні, і його розміри можуть відмінно вписатися навіть в відділення меблевої стінки. Ширина холодильника-малятка складає 50 см, висота може бути від 50 до 120 див.
Далі йдуть середні низькі моделі. Зазвичай вони однодверні, з верхньою морозильною камерою. Висота таких холодильників може бути до 1,5 м, глибина і ширина стандартні.
Висота середніх високих моделей доходить до 180 см. Вони можуть бути як двокамерними, так і однокамерними. Морозильна камера розташовується знизу або зверху. Саме такі розміри мають вбудовані моделі.
Великий холодильник призначений для високих людей: їх висота може бути до 210 см, і дістати продукти з самої верхньої полиці невисокою дамі може бути важко. Глибина всіх холодильників з описаних вище типів зазвичай стандартна і становить 60 см, як і ширина — від 50 до 60 див.
Найбільші холодильні шафи відносяться до категорії Side by Side. У них дві камери, розташовані поруч. Морозильне відділення зліва, а холодильне праворуч. Розміри їх вразять навіть Гаргантюа: ширина холодильника такого типу може доходити до 1 м і більше, при глибині від 60 до 80 див. Звичайно, такі гіганти купують для просторих кухонь, маленьку кухоньку хрущовки такий диво-холодильник просто не поміститься. Розміри цього монстра дозволяють зберігати цілу купу свіжих і правильно заморожених продуктів.
Таблиця стандартних розмірів холодильників найбільш поширених типів наведена нижче.
Тип Висота, см Ширина, див Глибина, см
Міні 50-120 50-60 60
Середні низькі 130-150 50-60 60
Середні високі 150-180 50-60 60
Європейські 170-205 55-65 55-65
Side by side 170-190 До 100 60-80
Азіатські 160-180 55-80 55-65

Вбудована техніка

Якщо ви замовили кухонні меблі, найімовірніше компанія-виробник запропонує вам підібрати вбудований холодильник стандартного розміру. Оскільки меблі збирається з стандартних блоків, вона розрахована на певні габарити вбудовуваної побутової техніки. З одного боку, це добре, так як вам запропонують укомплектувати кухню технікою однієї марки, що має однотипний дизайн і габарити. З іншого боку, це може перешкодити вам використовувати вже наявну побутову техніку, а також вибрати для кухні ті моделі, які вам здадуться більш привабливими по дизайну або ціною.
Натомість, найімовірніше, у вас не буде проблем із сервісним обслуговуванням: компанії по виробництву кухонних меблів зазвичай співпрацюють з великими виробниками побутової техніки, що мають розвинену мережу сервісних центрів і хорошу репутацію.
Вбудований холодильник чудово вписується в простір кухні. Але і в окремо стоячої моделі є свої плюси. Наприклад — відсутність необхідності підбирати техніку під розміри меблів. Якщо розміри вашої кухні досить великі, ви можете поставити туди хоч величезний шафа Side by Side, набити його доверху запасами, і забути про регулярні походи в супермаркет за чимось, крім свіжих фруктів і молока.

Правила установки

  • Холодильник повинен зайняти своє місце так, щоб від плити і батареї опалення його відділяло не менше 50 див.
  • Бажано не ставити його впритул до мийки. Недобре також, якщо в літній час на нього буде падати багато сонця.
  • Потрібно також передбачити деяку відстань від задньої стінки до поверхні стіни, впритул ставити не можна.
  • Не можна, щоб відкривається дверцята перекривала вхід в кухню. Це залишається актуальним для малогабаритних кухонь в квартирах старого планування.

0 коментарі:

Дописати коментар