пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Основні відмінності між кавомашиною і кавоваркою

Як ви думаєте, чим відрізняється кавоварка від кавомашини? На перше місце все поставлять різниця в ціні, крім цього є суттєві відмінності в можливостях. Ось ці можливості ми зараз і розглянемо.

Особливості кавомашини

Можна сказати, що кавова машина здатна виконувати більшу кількість функцій, ніж кавоварка. Практично всі дії машини, автоматизовані і не потребують втручання людини.
Кавоварка у прямому сенсі слова варить каву. Вода в ній закипає і проходить через заздалегідь перемелені боби, заварюючи їх. За розмірами кавоварка зазвичай менше, ніж повністю автоматизована кофемашина.
Кофемашина заварює каву, пропускаючи пар через тільки що перемелені нею ж зерна виключно під тиском. Від цього він виходить міцніше, ароматні, смачніше, отже, краще, ніж кава з кавоварки.
Якщо кавова машина працює в напівавтоматичному режимі, то для приготування латте або капучино необхідно виконувати дві окремі операції з втручанням людини. Ви можете самостійно визначити дозування молока, що дає більше можливостей для експериментів.
Працює повністю в автоматичному режимі кавова машина сама робить всі операції, і ви позбавлені можливості якимось чином втрутитися в процес. Ось перелік дій, які вона здатна виконувати:
  • самостійно перемелювати кавові зерна;
  • регулювати розмір помелу;
  • збивати молоко;
  • дозувати окріп;
  • підігрівати чашки і проводити інші операції.
Щоб кофемашина приготувала вам саме такий напій, який ви хочете, її треба настроїти. Перенастроювання вимагає певних знань. Якщо ви вирішили придбати кавоварку, то готуйтеся до того, що вам доведеться освоювати особливості роботи з нею.

Різноманітність кавоварок

Існує досить багато видів кавоварок, які відрізняються пристроєм і принципом заварювання. Не можна сказати, що якийсь із цих способів краще, оскільки кожна має свої переваги.
Найпоширеніша кавоварка – з крапельним методом заварювання. В ній каву насипається в воронку на паперовий або металевий фільтр. Вода в окремій ємності закипає, подається в воронку і заварює каву, поступово проходячи через нього. Готовий напій стікає вниз.
  • У гейзерном типі вода нагрівається в нижній ємності, піднімається по трубочці вгору і заварює каву. Гарячий напій збирається вгорі, тому й назва кавоварки таке.
  • Дуже зручна у використанні капсульна кавоварка, в яку завантажують капсули спресованого кави.
  • Еспресо-кавоварка відрізняється тим, що в ній водяна пара подається під тиском, в результаті виходить дуже ароматний кави з насиченим смаком. Можна приготувати капучіно з високою смачною молочною піною. Цей вид називають ще рожковим, тому що кава треба засипати в спеціальний ріжок.
  • Помпові моделі являють собою вдосконалені еспресо-кавоварки, в яких тиск досягає 15 бар.
  • Існують електричні невеликі за розмірами моделі, які можна включати навіть в автомобілі.
  • Старовинна ручна модель – френч-прес.
  • Зустрічається пристосування на зразок джезви, який закладають всі інгредієнти і заливають воду. В ній перемелені зерна варяться безпосередньо у воді.
Зазвичай радіо коштує значно менше, ніж кофемашина. Якщо ви є любителем і знавцем кави, то краще купувати прилади виробництва відомих, що добре зарекомендували себе компаній, таких як Bosch, Krups або Delonghi.

Що вибрати?

У деяких випадках непосвяченій людині важко на око відрізнити кофемашинуот сучасної кавоварки. Для домашнього застосування все-таки краще вибрати останню.
Деякі виробники називають кавоварки, які заправляються капсули, машинами, щоб привернути до них увагу більше покупців. Однак різниця в тому, що зерна перемелювати такий прилад не зможе.
Кавоварка може приготувати дуже смачний напій, і найкращі її моделі коштують зовсім не дешево. Але відмінність буде в тому, що кавова машина дозволить вам готувати значно більшу кількість різноманітних напоїв високої якості. Ви зможете розширювати свої пізнання і відточувати смак.
Характеристики Кавоварка Кофемашина
Ціна Широкий ціновий діапазон Висока ціна
Розмір Маленький або середній Великий
Управління Ручне і напівавтомат Автомат і напівавтомат
Особливість Необхідний мелену каву Може молоти зерна
Кількість рецептів 1-2 Більше 2

0 коментарі:

Дописати коментар