пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Який вибрати відпарювач для одягу (ручний або вертикальний)

Прасування займає в списку найбільш нелюбимих і утомливих домашніх справ місце в першій трійці. Особливо це стосується розгладження після прання віконних завіс, делікатних і тонких тканин, а також речей з матеріалів, які легко і швидко мнуться, а розгладжуються набагато важче.
Навіть сучасні моделі прасок не дуже полегшують справу. І тоді саме час вибрати і придбати для будинку хороший відпарювач, здатний значно полегшити долю домашньої господині. Ось тільки річ ця досить мало знайома більшості наших громадян. Те, як вибрати відпарювач для одягу правильно, знають зовсім небагато. За статистикою, лише 20% росіян знайомі з цим різновидом побутової техніки досить добре і розуміють, який саме прилад допоможе вирішити їхні цілі..
Проблема цілком вирішувана. Поради фахівців допоможуть розібратися в тонкощах і зрозуміти, який відпарювач одягу кращий.

Для чого потрібен відпарювач одягу будинку

Варто відразу сказати, що хорошого праски відпарювач повністю не замінить, за винятком одного випадку: коли ви відправляєтеся в поїздку. Відгуки бувалих мандрівників кажуть: дорожня праска набагато менш продуктивний і ефективний, ніж портативний ручний відпарювач. Та й важить праска трохи більше.
Дорожній відпарювач здатний швидко привести в порядок зім’яту у валізі одяг, включаючи піджаки і пальто. Який дорожній праска на це здатний?
Ви зможете також використовувати дорожній відпарювач як кип’ятильник для отримання чашки чаю. А якщо раптом наздогнала застуда, то компактний пристрій може успішно працювати як інгалятор, чим можна користуватися і вдома теж.
Невеликий ручний відпарювач варто вибрати і тим покупцям, у яких вдома не надто багато речей, які потребують вертикального відпарювання.
Достоїнства маленьких ручних моделей:
  • дешевизна;
  • невелика вага і розмір;
  • можливість використовувати для інших потреб.
Недоліки:
  • невелика потужність;
  • маленький резервуар для води, що дозволяє безперервно використовувати пристрій не більше 7-10 хвилин.
Однак, якщо прочитати відгуки споживачів, недоліки в більшості випадків цілком компенсуються достоїнствами.
Набагато продуктивніше й ефективніше, як для дому, так і для застосування у професійній діяльності, моделі більшої потужності і продуктивності. Якщо вибрати саме їх, ви зможете без проблем погладити завіси і штори будь-який, навіть самої складної конструкції.
Ваші наряди з тонких і делікатних тканин більше не будуть наражатися на небезпеку бути зіпсованими гарячим важким праскою. Ви зможете приводити в ідеальний стан вельветові і велюрові речі, піджаки, пальто і навіть шубки та інші хутряні вироби.
Потужний потік пара може застосовуватися будинку для дезінфекції м’яких меблів, подушок і ковдр, м’яких іграшок. Від гарячого пара гинуть пилові кліщі, що викликають алергію, і практично всі бактерії. Крім того, парова обробка здатна усувати вбралися в тканини запахи. З використанням пари набагато легше усувати різні забруднення і плями.
Щоб правильно вибрати відпарювач для одягу, потрібно розібратися в основних характеристиках цих пристроїв.

Характеристики відпарювачів

Відпарювач складається з нагрівального елемента, ємності для води, парогенератора, що подає пар шланга і парового прасування. Вода надходить у парогенератор самопливом або під дією насоса-помпи. Помпові моделі виробляють більше пари в хвилину, що підвищує швидкість роботи.
Більшість споживачів спочатку цікавиться потужністю приладу. Це вірно лише частково, оскільки в отпаривателях важлива не тільки потужність, але і кількість що подається пара. Потужність визначає, з якою швидкістю прилад досягне робочої температури і скільки витратить енергії.
Чим могутніше вертикальний відпарювач для одягу — тим швидше ви будете розгладжувати речі, але витрата енергії при цьому підвищиться.
Для побутових цілей достатньо середньої потужності: від 1300 до 1700 Вт. Відгуки власників потужних відпарювачів кажуть, що оптимальна кількість пари — до 55 мл води, випаровуваної за хвилину, а більшості досить 35-40 мл
Однак потужність впливає лише на швидкість роботи, практично не позначаючись на якості. Якщо ви не дуже поспішаєте, немає сенсу витрачати кошти на потужний прилад, втрачаючи ще й гроші на підвищеному витраті електроенергії. Так і стоять найбільш потужні моделі дорожче інших.
Важливе значення, особливо при великих обсягах роботи з розгладженню речей, має об’єм резервуара для води. Чим менше резервуар — тим частіше вам доведеться зупиняти процес, щоб поповнити його водою. Деякі моделі вимагають, щоб долив здійснювався тільки при остиглому приладі, а інші можна доливати воду, не припиняючи роботи.
Недорогі моделі вимогливі до якості використовуваної води: підходить тільки дистильована, що продається в господарських відділах, спеціалізованих магазинах та аптеках.
Більш дорогий вертикальний відпарювач, оснащений спеціальними фільтрами, задовольняється простою водопровідною водою. Однак і його доведеться чистити періодично утворилася від накипу, особливо при підвищеній жорсткості води. Навіть для таких пристроїв практичніше застосовувати фільтровану або кип’ячену воду.
На матеріал, з якого зроблений утюжок, також варто звернути пильну увагу. Краще всього вибрати з тих моделей, у яких підошва праски виконана з металу або кераміки. Пластикова підошва швидко виходить з ладу. Чим більше дірочок — тим краще. Найбільш вдалі моделі, в яких пластина підошви підігрівається: це усуває неприємний ефект розбризкування.
До речі, багато моделей грішать освітою бризок, якщо ви приступаєте до прасування, не дочекавшись, поки пристрій добре прогріється.
Недорогі моделі мають тільки один режим роботи. Хоча функціонал таких пристроїв обмежений, для повсякденного використання в домашньому господарстві цього достатньо. Набагато більш зручні відпарювачі для одягу, оснащені перемикачами режимів. Ви можете вибирати більш або менш інтенсивні режими, оптимально відповідні оброблюваної тканини. Але і коштують такі моделі значно дорожче.
Набагато більш зручні відпарювачі для одягу, оснащені перемикачами режимів. Ви можете вибирати більш або менш інтенсивні режими, оптимально відповідні оброблюваної тканини. Але і коштують такі моделі значно дорожче.
Великі відпарювачі з декількома режимами роботи частіше купуються для ательє, магазинів і клінінгових компаній. Вдома мати такий пристрій коштує, якщо у вас численна родина і постійно доводиться прасувати цілі купи одягу з різних матеріалів.
До деяких моделей виробники докладають кілька додаткових пристосувань для зручності споживачів. Найбільш зручні та практичні спеціальні затиски, що дозволяють створювати стрілки на брюках, а також спеціальні щіточки для чищення речей.
В комплект більшості підлогових відпарювачів входять вішалки для одягу і рукавичка, що захищає руку від опіку розпеченим пором. Однак, як показують відгуки, наші співгромадяни рідко користуються захисними рукавицями.

Універсальні прилади

Деякі відпарювачі володіють універсальними функціями. Вони поєднують у собі відпарювач, пароочисник і парова праска. Такі складні і дорогі пристрої раціонально купувати для великого будинку, в якому живе численне сімейство з маленькими дітьми і домашніми тваринами, або ж для інтенсивного професійного використання.

0 коментарі:

Дописати коментар