четвер, 2 лютого 2017 р.

На що звертати увагу при виборі електронної сигарети

Втомилися смолити тютюновим димом? Хочете поступово отказатья від сигарет або вам просто подобається процес куріння? Тоді вам буде цікаво дізнатися, як вибрати електронну сигарету. Але спочатку треба розібратися, як вона працює і тільки після цього вже можна переходити до питання вибору.

Як працює електронна сигарета

Суть електронної сигарети полягає в тому, що вона імітує тютюнове куріння. Основна перевага у тому, що немає їдкого диму, проте вплив її на здоров’я людини вкрай погано вивчений, тому тим, хто ніколи не курив, краще і не починати. Найчастіше електронні сигарети набувають, якщо хочуть позбутися від звички куріння, проте не всім це допомагає.
Будь-яка електронна сигарета складається з випарника (атомайзер), батареї (акумулятори) та картриджа, який знаходиться рідина з нікотином або іншими добавками. У деяких моделях картридж і атомайзер суміщені. За формою е-сигарета може виглядати, як товста сигара, звичайна сигарета або трубка. Випускаються також моди. Мод може мати яку-небудь іншу форму і являє собою модифікацію сигарети.
Струм від батареї подається на випарник, який перетворює рідину в пару. Таким чином, людина вдихає пар з добавками нікотину, а не дим, як у класичних курильних приладах. Велике значення має склад рідини, оскільки перевищення норм нікотину і присутність шкідливих домішок може згубно позначитися на здоров’ї. Краще купувати ліцензійну продукцію відомих марок, щоб знизити ризики.

Вибір в залежності від активності курця

Тепер приступимо до вибору. Не можна сказати, що правильно зробити його складно, однак пропозицій е-сигарет на ринку безліч. Спочатку проаналізуйте, скільки сигарет ви викурюєте в день і яка їхня фортеця. Звичайно існують такі варіанти.
  1. Курю дуже рідко, під настрій, викурюю кілька сигарет в тиждень.
  2. У день викурюю до 15 сигарет, віддаю перевагу легкі.
  3. У день викурюю до пачки цигарок середньої міцності або трохи більше легких.
  4. У день викурюю більше пачки середніх сигарет.
  5. У день викурюю пачку або більше міцних.
У перших двох випадках краще придбати електронні сигарети з маленьким картриджем і з низькою ємністю акумулятора (до 280 мАч). Це моделі типу L88 (різні торгові марки), 510 Картомайзер Kit, 510-T.
У третьому випадку краще всього вибрати прилади з акумуляторами, які в півтора-два рази довше тримають заряд. Найбільш підходящі моделі ELIPS, Revanche Elit, LEA.
У двох останніх випадках треба бути впевненим, що зарядки і заправленого картриджа вистачить на весь день. На цей випадок передбачений модельний ряд eGo, Riva-T, VGO. Їх купують завзяті курці, які хочуть зав’язати, але не знаходять в собі сил зробити це іншим шляхом. Багато хто з них воліють ємність в 1000мАч, хоча іноді вистачає і меншою, якщо не палити добу на проліт.
Варто зауважити, що останнім часом з’явилися акумулятори ємністю в 2-3 рази більшою. Такими пристроями користуються люди, які абсолютно не хочуть позбавитися від нікотинової залежності, а навпаки, активно курять, вдихаючи пар електронних сигарет.

Наступний етап

Слід пам’ятати, що ідеального вибору в електронних сигаретах не буває. Вам ніхто не скаже зі 100% впевненість, яка модель краще для вас. Але можна знайти найбільш оптимальну. Для цього треба задати собі ще кілька питань.
  • З якою метою ви купуєте електронні сигарети.
  • Наскільки часто і де ви їх будете використовувати.
  • Доступні витратні матеріали в місці вашого проживання.
Якщо ви хочете просто спробувати, яке відчуття від електронних сигарет, або вам належить довга поїздка, в якій небажано курити, то можна придбати одноразову сигарету.
Для тих, хто бажає поступово відучитися від тютюну передбачені електронні сигарети з функцією варивольт або вариватт. Це означає, що можна регулювати подачу напруги або потужності, і тим самим змінювати кількість пари і свої відчуття.
Тим, хто хоче виділитися, воліє все яскраве і незвичайне, можна порекомендувати марку Fresh. Виробник випускає, моделі чорного, білого, рожевого і бордового кольорів. Присутній великий вибір картриджів, в тому числі і безнікотиновий.
Своїм дизайном і прийнятною ціною відома торгова марка Pons. Її краще купувати починаючим користувачам електронних сигарет. Є одноразові моделі, і є з можливістю перезаряджання. Хоча про цю марку багато невтішних відгуків, її ціна і доступність дає можливість знайти своїх покупців.
Тим, хто викурює на добу більше пачки сигарет, можна заощадити, купивши електронну заміну. Відразу треба купувати перезаряжаемую модель, а потім купувати необхідну рідину (картриджі) та атомайзери. Рідина може взагалі не містити нікотину, містити ароматизатори або бути без них. Склад з пропіленгліколем створює ефект «тротхит», тобто діє, як кальян, подразнюючи нервові закінчення дихальних шляхів.

Особливості моделей

Особливості різних моделей електронних сигарет складаються в якості смаку та його передачі при вдиханні парів, а також у кількості пара. Наприклад, вважається, що Riva-T і eGo-T дають велику кількість пари і володіють приємним смаком.
Деякі моделі, наприклад Lava, характеризуються високою ємністю акумулятора. Моделі з приставкою «Varivolt» (Варивольт) до всього іншого дозволяють регулювати напругу, що дає можливість створювати більш слабкий або сильний пар.
Пристрої можуть відрізнятися по конструкції випарника. Багатьох любителів електронних сигарет цікавлять обслуговуються атомайзери. Їх можна розбирати, самостійно налаштовувати, перемотувати нагрівальну спіраль. Вельми технологічні випарники «дрипки», рідина в які треба закопувати в невеликій кількості. Починаючому «парильника» краще придбати сигарету з одноразовим атомайзери, який після поломки стає непридатним і замінюється. Працювати він зможе досить довго, а вартість його нижча, ніж у більш складної системи.
Більш старі моделі сигарет передбачають атомайзери з картриджем. У нових моделях використовується випарник на синтепоні. Синтепон виступає в ролі картриджа, виключається протікання рідини, але термін служби зменшується. Називаються такі пристрої катомайзерами.
Коли ви будете купувати електронну сигарету, обов’язково зверніть увагу на пристрій її випарника і уточніть, які витратні матеріали для неї знадобляться. Досвідчені курці радять купувати відразу ж додатковий атомайзер, якщо він одноразовий. Вважається, що використовуючи е-сигарети, не можна робити глибокі затяжки. Від частих і довгих затяжок атомайзер швидко виходить з ладу.
Картриджі можуть бути різного обсягу (зазвичай 1 і 2 мл). Це означає, що вони відповідають 30 або 60 викурених сигарет. Відрізняються вони і за змістом нікотину, ділячись на середні, міцні і легкі, а також без нікотину. Заправляти картриджі і катомайзеры можна не більше 5 разів.
Акумулятори бувають з ручним керуванням (з кнопкою) і з автоматичним. Автоматичний – більш зручний, проте надійність його менше в силу особливостей пристрою. Він може мимоволі включатися при різкому подиху вітру або протіканні рідини, що іноді призводить до займання.
Серед любителів електронних сигарет багато тих, яких цікавить не тільки процес куріння, але процес заправки, обслуговування, вивчення пристрою. Вони організовують клуби за інтересами та купують дорогі моделі. Інші ж використовують самі звичайні е-сигарети для того, щоб поступово відвикати від куріння. У кожного своя мета.
У будь-якому випадку необхідно пам’ятати, що електронні сигарети заборонено застосовувати вагітним, дітям, а також людям, не переносить пропіленгліколь. Слід пам’ятати, що багато медичні організації несхвально ставляться до такого виду куріння.

0 коментарі:

Дописати коментар