четвер, 2 лютого 2017 р.

Яку цифрову фоторамку краще вибрати

Сучасні цифрові фоторамки не тільки демонструють якісне зображення, але і відтворюють відео і звук. А деякі моделі навіть поєднують в собі функції метеостанції, органайзера, будильника і календаря. Словом, такі собі міні-помічники, які зберігають ваші найприємніші спогади. Чому б не скористатися їхніми можливостями? Треба тільки вирішити, як вибрати підходяще пристрій.

Зовнішній вигляд

Правило «зустрічають по одягу» ніхто не відміняв. Це ще більшою мірою стосується цифрових рамок для фотографій, так як вони служать для прикраси інтер’єру. Стандартні моделі зазвичай білого або чорного кольору, що дозволяє їм вписатися в будь-яку обстановку.
Деякі виробники пропонують своїм клієнтам досить оригінальні пристрої, здатні стати родзинкою інтер’єру. Є рамки для розміщення на робочому столі, а є моделі, які потрібно вішати на стіну. Одні пристрої настільки маленькі, що легко поміщаються в сумочку, а інші більше схожі на картини.

Пристрій

Цифрові фоторамки мають пластиковий корпус, LCD-дисплей, органи управління, роз’єм для навушників, вбудовані динаміки і акумулятор. Деякі моделі оснащуються сенсорним дисплеєм, проте вони не дуже зручні, так як екран в таких пристроїв сильно відображає відблиски. До того ж оснащення позначається на ціні.
Товщина і вага рамки для фото мають величезне значення: чим тонше і легше прилад, тим їм зручніше користуватися. Сучасні моделі можуть бути товщиною від 1 до 15 см і важити від 22 до 3215 р. Зрозуміло, тонка і легка рамка для фото буде коштувати значно дорожче.

Технічні характеристики

Ось найважливіші технічні характеристики, на які варто звернути увагу перед тим, як вибрати рамку для фото:
  1. Розмір. Коли говорять про розмір фоторамки, мають на увазі довжину діагоналі її екрану, так як сам пристрій буде трохи більше через панелі управління. Стандартні розміри – 7, 8 і 10 дюймів, що становить відповідно 17,8 см, 20,3 см і 25,4 див. Чим більше екран, тим дорожче коштує рамка. Є і нестандартні цифрові фоторамки з екраном 5 або 17 дюймів, але їх майже немає у продажу, так як вони не користуються попитом.
  2. Дозвіл. Від цього значення залежить якість зображення. Воно виміряється в пікселях) і показує, скільки точок (цих самих пікселів) поміщається на екрані. Чим їх більше, тим краще. Хорошим дозволом для семидюймовой фоторамки вважається значення 480х234 пікселів і вище.
  3. Яскравість. Бажано, щоб його значення було не маленьке, так як при гарній яскравості фотографії краще відображаються.
  4. Підтримувані формати зображень. Самим популярним форматом для фоторамки вважається JPEG, однак є пристрої, що зчитують GIF і BMP. Зверніть увагу, у якому форматі зберігає фото ваш фотоапарат, щоб вибрати рамку, яка буде зчитувати зображення прямо з карти пам’яті.
  5. Обсяг пам’яті. Вибирайте фоторамку з внутрішньою і зовнішньою пам’яттю, так як це дозволить вам зберегти більше зображень. Багато пристрої здатні зчитувати інформацію з цифрових карт пам’яті різних форматів. Особливо зручно, коли в рамку для фото можна вставляти карту пам’яті прямо з фотоапарата.
  6. Кут огляду. Великий кут огляду дозволить вам бачити зображення не тільки під прямим кутом, але і трохи збоку.
  7. Формат. Стандартні цифрові фоторамки мають формат 4:3, але є також широкоформатні пристрою (16:9 або 16:10). Тут вибір – справа вашого смаку, однак якщо у вашого фотоапарата немає широкоформатного об’єктива, то краще вибрати стандартну модель.
  8. USB-роз’єм. Є у всіх моделях. З його допомогою управляти цифровою рамкою для фотографій значно легше: можна записувати зображення і відео прямо з вашого комп’ютера або ноутбука.
Це основні параметри, на які варто звернути увагу при виборі цифрової фоторамки. Але є ще й інші характеристики, які не менш важливі.

Додаткові можливості

Додаткові функції допоможуть перетворити просту цифрову фоторамку в щось більше:
  1. Відео і звук. Можливість відтворення відео і звуку є вже у всіх сучасних моделей. Ви зможете не тільки милуватися улюбленими фото, але і слухати приємну музику.
  2. Роз’єм для навушників. Дозволить прослуховувати улюблені мелодії, не заважаючи оточуючим.
  3. Wi-Fi. Корисна функція, якій виробники прагнуть забезпечити всю побутову техніку. Не оминула ця тенденція і рамки для фото: тепер можна завантажувати зображення прямо з інтернету.
  4. Календар, органайзер і інші премудрості. Тут все залежить від того, чи потрібні вони вам. Деякі пристрої навіть забезпечені градусником, годинником і будильником. З одного боку це дуже корисно, інший – дорого, так як за кожну додаткову функцію доводиться доплачувати.
  5. Можливість автономної роботи. Всі фоторамки працюють від мережі, але деякі моделі мають акумулятори, здатні тримати заряд від 45 хвилин до двох годин. Правда, коштують вони набагато дорожче звичайних рамок для фото, тому подумайте, чи потрібна вам ця функція.
Важливо: наявність пульта управління значно спростить користування пристроєм.
Тепер ви знаєте, як вибрати цифрову фоторамку, і вам буде легше знайти підходящу модель. Наостанок дамо вам порада: обов’язково візьміть з собою в магазин карту пам’яті від свого фотоапарата і подивіться зображення «наживо». Так ви будете знати, що очікувати від нового пристрою і чи варто взагалі купувати.

0 коментарі:

Дописати коментар