пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Як вибрати парову швабру і правильно нею користуватися

Може повсякденне домашнє прибирання перетворитися на справжнє задоволення? Безумовно, так, якщо ви – щасливий володар парової швабри, саме тому ми сьогодні розповімо, як вибрати парову швабру в оптимальному співвідношенні ціни-якості. Назва цього пристрою говорить сама за себе – воно призначене для якісного прибирання підлоги. Від слова «швабра» у приладі можна дізнатися тільки форму, в іншому це швидше модифікація пилососа, який обробляє гарячим пором поверхню підлоги, а пил і бруд ретельно змиває з допомогою мікрофібри. У нашій статті ви дізнаєтеся про тонкощі вибору парової швабри, яку швабру краще купити і як правильно користуватися цим незвичайним пристроєм.

Типи парових швабр: короткий огляд

Перш ніж вибирати парову швабру, бажано заздалегідь дізнатися, яка модель влаштує вас як в плані прибирання, так і в плані зручності використання. Вартість даного пристрою з паровою системою може коливатися в межах 600-10 000 руб.
Не поспішайте вибирати недорогу модель «на пробу» — вона може вас розчарувати першого ж застосування. У середньому хорошу парову швабру можна купити за 4-5 т. р.
Розглянемо найпоширеніші типи парових швабр.

Класична парова швабра

Очищає поверхню підлоги без додаткових миючих засобів – тільки прилад і вода. Матеріал виготовлення підлоги може бути будь, пар однаково добре очистить як мармур, ламінат, так і паркет, лінолеум і т. д. Класичні пристрої мають основний набір функцій для дезінфекції та якісного миття, тому такий варіант можна вибрати і купити для сімейного гніздечка і розглядати як оптимальний.

Парова швабра з электровеником

Вбудований електровіник у вигляді обертового валика дозволяє використовувати швабру для сухого прибирання. Швидкість обертання валика може досягати 2500 об/хв, що не залишить шансів навіть застарілого бруду. Таким типом швабри зручно користуватися в просторих приміщеннях, особливо там, де часто ходять у взутті.

Ергономічна парова швабра

Як правило, має невеликі габарити, але не поступається маневреності звичайним паровим швабр. Має очищувальну голівку у формі трикутника, що дозволяє пристрою пробратися в самі важкодоступні місця. Якщо ви обмежені в просторі, то краще всього вибрати і придбати саме цей тип приладу.

Як користуватися паровий шваброю

Ми не будемо приділяти багато часу даного питання, так як управління цим диво-приладом просте, навіть можна сказати, інтуїтивне – навряд чи доведеться лізти в інструкцію:
  1. пристрій підключається за допомогою кабелю до мережі;
  2. легким рухом руки відкривайте резервуар для води;
  3. наливайте в резервуар чисту воду до максимально допустимої позначки;
  4. натискайте на кнопку включення приладу;
  5. пристрій нагрівається, починає викидати пар;
  6. обробляйте поверхню підлоги робочої щіткою;
  7. по завершенні роботи вимикайте пристрій;
  8. дайте швабрі охолонути і злийте залишилася після роботи воду.

5 основних критеріїв вибору парової швабри

Щоб пристрій працював на совість, рекомендуємо, перш ніж вибрати і купити, перевірити вподобану модель кількома параметрами, від яких залежать можливості швабри, і її надійність в експлуатації.

1. Потужність

Потужність приладу впливає на основну функцію – подачу пари. Чим вище потужність, тим з більшою силою подається пар, прибирання проходить швидше. Також від потужності залежить і швидкість нагріву приладу. У середньому пристрій потужністю 1200 Вт нагрівається 1-2 хвилини, а моделі з 1500 Вт – всього за 30 секунд.

2. Можливість використання водопровідної води

Погодьтеся, що фільтри для очищення води є не у всіх, і дистильованої води в потрібний момент може не виявитися будинку. Вибирайте модель з активним фільтром. Вбудований фільтр бореться з утворенням накипу та усуває вапняний осад. Але будь-фільтр рано чи пізно потрібно міняти — при купівлі уточніть термін його служби.

3. Наявність накладки з мікрофібри

Саме ці тканинні накладки під час роботи приладу вбирають у себе весь пил і бруд з поверхні підлоги. Накладки з мікроволокна відрізняються тим, що їх можна легко випрати після використання. На жаль, не всі моделі оснащені ними, тому перш ніж вибрати і купити пристрій, уточніть про наявність цього аксесуара в комплектації.

4. Об’єм резервуара для води

Бак для води – дуже важлива деталь, яка коштує вашої уваги. Якщо у вас невелика квартира, то для прибирання пари десятків квадратних метрів вистачить резервуара в 250-350 мл Для великої житлоплощі краще придбати модель з баком, що вміщує не менше 600 мл води.

5. Час роботи приладу

Стандартний час безперервної роботи – максимум 15 хвилин. Потім пристрою слід дати охолонути, і можна продовжувати наводити прибирання через 20 хвилин. Вам потрібно більше часу? Варто вибрати парову швабру з високою потужністю, яка здолає безперервну прибирання площі на 45 хвилин – 1 годину.

Корисні функції парової швабри

Багатофункціональність приладу – це майже завжди означає додаткові витрати. Але в деяких випадках приємні бонуси, включені виробником пристрій, можуть виправдати себе в покупці і подальшому використанні.
  • Можливість миття скла – парова швабра з насадкою-скребком може перетворитися в склоочисник;
  • Конусна насадка – одягнувши її на прилад, можна з легкістю очистити багаторічну бруд на батареях, витяжки, трубах і зливальних шлангах;
  • Відпарювач для тканин – цим приладом можна запросто розгладити фіранки або навіть одяг, попередньо повісивши її на вішалку;
  • Насадка у вигляді щітки (для чищення пилу) – з її допомогою можна очистити і оновити меблі, оббивка якої (за винятком шкіряної) являє собою суцільний пилозбірник;
  • Ручний стимер – паровим пристроєм можливо почистити унітаз, ванну, раковину і т. д. Металева і нейлонова щітки в комплекті впораються з будь-яким забрудненням.

0 коментарі:

Дописати коментар