четвер, 2 лютого 2017 р.

На що звернути увагу при виборі велокомп’ютера

Якщо людина знаходить кошти на придбання досить дорогого спортивного велосипеда, то просто нерозумно не придбати велокомп’ютер — інноваційний прилад, який забезпечує велосипедиста дуже корисною інформацією. Завдяки цілому ряду переваг даний пристрій користується величезною популярністю, а питання, як вибрати велокомп’ютер, стає все актуальнішим.
Сьогодні велокомп’ютери користуються попитом серед професійних велогонщиків і звичайних любителів двоколісного транспорту. Найбільш прості прилади вимірюють тільки швидкість, відстань, просунуті аналоги відрізняються розширеними можливостями. Крім того, випуском даної продукції займаються багато бренди, тому вибір конкретної моделі — задача досить важка і вимагає серйозного вивчення багатьох аспектів.

Функціональні можливості

Перше, що підлягає аналізу при виборі велокомп’ютера, — функціонал. Відповідальний підхід до даної задачі забезпечить серйозну економію коштів. Функціональність пристрою безпосередньо визначає його вартість, тому дуже важливо об’єктивно оцінити власні потреби.
Якщо велосипед використовується в якості транспортного засобу, який доставляє людини на роботу і дозволяє здійснювати періодичні велопрогулянки шести-восьми базових функцій комп’ютера початкового рівня буде досить. У перелік таких функцій входить:
  • час переміщення;
  • поточна швидкість;
  • швидкість за заданий період;
  • пройдена відстань за конкретний проміжок часу;
  • загальна пройдена відстань;
  • дата;
  • час.
Щоб монтувати такий прилад, цілком достатньо одного датчика, розташованого на вилці. Вартість таких моделей невисока, вони довговічні і легко настроюються, що дуже важливо для простого користувача.
Якщо велосипедна їзда для людини виступає професійним заняттям або дуже серйозним хобі, то мінімального переліку функцій буде недостатньо. Наворочені моделі здатні розраховувати складати графіки, діаграми руху, визначати приріст швидкості, відстежувати треки допомогою GPS навігаторів. Але їх необхідність і, відповідно, доцільність покупки дорогого велокомп’ютера потрібно добре проаналізувати. Для більшості людей зазначені опції є простими іграшками, які набридають через тиждень і банально не використовуються.

Види велокомп’ютерів

Існує два принципово різних типу велокомпьтеров: механічні і електронні. Якщо людина замислюється, як вибрати велокомп’ютер, йому потрібно відразу вирішити, який тип пристрою його влаштовує більше. В цілому, вибір між електронними і механічними — справа особистого смаку. Однак згідно думку більшості фахівців в даній сфері домінуючими виступають електронні аналоги.
У свою чергу, більш популярні електронні моделі поділяються на дві підкатегорії. Вони бувають бездротовим і дротовим. Тут бездротовий велокомп’ютер вважається пристроєм преміум-класу. В ньому інформація передається за допомогою власної частоти в режимі online.
Провідні електронні аналоги набагато простіше і мають меншу вартість, тому вважаються більш затребуваними. При цьому по функціоналу вони не програють бездротовим. Єдине в чому вони програють це в наявності проводів, які можуть створювати певну незручність. Також, бездротові пристрої відрізняються меншою вагою, найчастіше володіють великою кількістю функцій і не розриваються при падінні з велосипеда.

Властивості хорошого велокопьютера

Велосипед під час експлуатації зазнає дуже серйозних впливів ззовні. Особливо це стосується спортивних байків, які можуть використовуватися для подорожей по складній місцевості. Тому хороший велокомп’ютер повинен володіти цілим рядом експлуатаційних характеристик, які дозволять йому залишитися довговічним. Основними такими характеристиками виступають:
  • пилу. Ця властивість забезпечує захист пристрою від пилу, якої багато на звичайних міських вулицях, не кажучи про гористій місцевості за містом;
  • вологозахищеність. При відсутності надійного захисту від вологи, велокомп’ютер може приходити в непридатність навіть від дрібного дощу або роси, які можуть призводити до виходу з ладу електронних компонентів приладу. Спортивний велосипед відноситься до всепогодним різновидів транспорту, а його використання тільки в гарну погоду рідко влаштовує власника. Найчастіше більш висока вологозахищеність пристрою відповідає більш високому класу обладнання, що природно підвищує вартість приладу;
  • захист від ударів. Велосипед регулярно відчуває серйозні вібрації, тому комп’ютер для нього повинен витримувати їх, без виникнення збоїв. Також, потрібно завжди пам’ятати про можливих падіннях. Тому, прилад повинен відрізнятися ударозащищенностью;
  • надійність кріплення. Під надійним кріпленням велокомп’ютера розуміється наявність виброгасящих гумових прокладок, високоміцних болтів, якісний пластиковий корпус;
  • «чіткість» екрану. Під час їзди на велосипеді на велокомпьютере можуть з’являтися відблиски, утворюватися пил. Також, не варто забувати про вібраціях. Тому, розібрати, що написано на екрані велокомп’ютера, буває дуже важко. Тут не зайвим буде підсвічування.

Провідні виробники велокомп’ютерів

Сучасний ринок велокомп’ютерів рясніє не тільки розмаїттям, а й великою кількістю фірм, чия продукція представлена тут. Нижче описані провідні бренди даної продукції, на які варто звернути пильну увагу.
Однією з найбільш впізнаваних вважається голландська фірма BBB. Вона здійснює виробництво обладнання для велосипедів кілька десятків років. Її головними перевагами вважається висока якість і величезний асортимент продукції. Голландські розробники пропонують бюджетні моделі, моделі преміум-класу та ін.
Компанія Sigma (Німеччина) вигідно відрізняється відповідальним ставленням до найдрібніших деталей. Відразу потрібно зазначити дизайн пропонованих цим виробником пристроїв. Середньостатистична модель велокомп’ютера Sigma оснащена вісьмома функціями: спідометр, годинник, одометр і пр. Топові моделі бренду відрізняються високою вартістю, осилити яку може аж ніяк не кожний. Однак покупка повністю виправдовує витрачені кошти.
Cateye — японський виробник, який постійно намагається надати велосипедисту максимальний перелік функцій за мінімальну вартість, що, власне кажучи, притаманне всім японським брендам. Демократична вартість, багатофункціональність і хороша якість велокомп’ютерів Cateye робить їх дуже затребуваними на даному сегменті ринку.

0 коментарі:

Дописати коментар