четвер, 2 лютого 2017 р.

Що робити, якщо зламався холодильник: ремонтуємо своїми руками

Найважливіша річ на кухні для будь-якої господині будинку — безсумнівно холодильник. Саме він містить запаси того матеріалу, який формує любов чоловіка до дружини і дбайливо підтримує це почуття протягом усього подружнього життя. Не дивно, що при будь-якій, навіть самої незначної поломки дружина в паніці: »У нас зламався холодильник!».
І що робити? Викликай майстра, кажуть у відповідь майже всі представники сильної статі. У статті наведено докладні поради, як цю проблему можна вирішити самому.
Поломки і несправності холодильника бувають механічні (поломка корпусу, порвані прокладки, охолоджуючі трубки втратили герметичність і так далі), так і електричні: зламалося реле живлення, не працює вентилятор, згорів запобіжник.
Якщо з першими ще можна поборотися і вийти переможцем, то з електричною частиною холодильника краще не жартувати і запросити кваліфікованого майстра провести діагностику і почати робити ваш холодильник, що працює як годинник.

Холодильник став погано морозити

Перше, що приходить в голову — це не дуже добре і щільно зачинені двері. Це може бути дверна ущільнювальна прокладка, яка порвалася або протерлася. Дивимося, при необхідності замінюємо нової і перевіряємо. Якщо не допомогло, знімаємо панель двері і підтягуємо діагональні тяги двері, регулюючи більш щільне закривання і усуваючи перекіс дверей. Якщо ці дії не допомагають, пробуємо регулювати термостат.
У новітніх моделей холодильників з наявністю функції сухої заморозки, причиною може бути несправний вентилятор, погано працює нагрівач або зламався таймер. Питання вирішується тільки заміною цих деталей.
При подальшій розморожування холодильника приходимо до висновку про можливий витік фреону з компресора або зупиненому двигуні. В такому випадку викликаємо кваліфікованого спеціаліста по ремонту холодильників з майстерні.

Калюжа під холодильником і неприємний запах

Практично завжди це відбувається при засміченні зливної трубки холодильника, яку самостійно можна прочистити. Обов’язково промийте її розчином марганцівки і регулярно розморожуйте холодильник згідно інструкції по експлуатації.
Але перебіг трапляється і при несправності компресора з терморегулятором. Тут вже тільки майстер буде робити ремонт цих пристроїв.

Холодильник дуже сильно морозить

Якщо тільки ви випадково включили кнопку зі сніжинкою і забули про це, готуйтеся до того, що не відключена вчасно кнопка інтенсивної заморозки може привести вас до купівлі нового холодильника через тиждень.
Сильна заморозка може бути викликана витоком фреону або засміченням капілярів, що підводять його. У цьому випадку тільки фахівець з ремонту допоможе, коли у вас зламався холодильник.

Сильний шум при роботі

Дуже гучний гул, рідкісні клацання або постійний тріск при роботі холодильника повинні вас негайно насторожити і змусити терміново подзвонити в майстерню по ремонту. Тільки майстри з необхідним обладнанням зможуть правильно діагностувати поломку в цьому випадку.

Мотор холодильника не вимикається

Мотор працює, не перестаючи, а в морозильній камері через льоду нікуди покласти продукти. У всьому винен або датчик випарника, або терморегулятор. Якщо вирішили самі робити ремонт холодильника, то просто замініть датчик і терморегулятор на новий.
Спочатку датчик, потім перевірте роботу — якщо не допомогло, міняйте терморегулятор.
Прочитайте інструкцію з експлуатації та суворо дотримуватися її правил, так ваш холодильник прослужить довго!

0 коментарі:

Дописати коментар